Naslovnica GOSPODARSTVO Litar dizela u RS-u košta 1,92 KM

  Litar dizela u RS-u košta 1,92 KM

  Podijeli objavu

  Zbog pada cijene sirove nafte na svjetskom tržištu i niže cijene u rafinerijama u okruženju od kojih distributeri u RS nabavljaju gorivo došlo je do pojeftinjenja goriva i na većini crpki u RS, te je tako cijena goriva po litri pala za oko 0,05 KM u Banjaluci i Prijedoru, dok je u Bijeljini cijena niža čak i za oko 0,15 KM.

  U jednoj benzinskoj crpki u Banjaluci navode kako je cijena dizela i benzina u utorak bila 2,24 KM, a juče je dizel smanjen na 2,20, dok je benzin smanjen na cijenu od 2,21 KM po litru.

  “Kvalitetniji dizel koji imamo bio je 2,35 KM, a sada je 2,30. Kod nas je gorivo pojeftinilo četiri-pet pfeninga”, kažu u ovoj crpki.

  Do pojeftinjenja je došlo i na drugim crpkama, gdje je dizel pet ranije bio 2,22 KM, benzin 2,20 KM, a sada je cijena i jednog i drugog goriva 2,19 KM.

  Cijena goriva po litri u Bijeljini je imala značajniji pad, te građani Bijeljine gorivo plaćaju jeftinije i za oko 0,15 KM po litru.

  “Gorivo je bilo 2,12 KM, ali je prije neki dan sniženo na 2,06, dok sada cijena po litru i dizela i benzina košta oko 1,92 KM”, kažu na jednoj bijeljinskoj crpki – pišu Nezavisne.com.

  Podijeli objavu