Naslovnica KULTURA Novi roman književnice Anite Martinac probudit će duhove Mostara

Novi roman književnice Anite Martinac probudit će duhove Mostara

Podijeli objavu

Književnica Anita Martinac nakon niza uspješnih romana Medaljon, Posljednji i Od Franje do Franje, brojnih zbirki poezije, te zbirke novele Život nema naslova i bajke Kako je Pjev naučio raditi, također objavljene u ovog godini, u svojoj dvadesetpetoj obljetnici književnog stvaralaštva čitateljima je najavila novo prozno djelo.

Novi roman, intrigantnog naziva GRAD BEZ PTICA radnju je smjestio upravo u Mostar, rodni grad književnice, u najteže godine prijelaza iz komunizma u demokratsko društvo, koje je obilježeno sukobima i ratom. Kako smo i navikli od književnice ona izravno kroz svoj raskošni pripovjedački dar oživljava prošlost i progovara o temama kojih se mnogi ustručavaju glasno izreći. Tako i o posljednjem ratu na ovim prostorima književnica Martinac identificira problematiku postavljanja kadrova i njene posljedice. U isprepletenoj i zanimljivoj vojnoj političkoj priči daje ključ čitatelju da s osvrtom na to vrijeme razumije i današnjicu. Kako saznajemo svi likovi su stvarne osobe kao i događaji o kojima piše.

Po riječima književnih kritičara književnica Anita Martinac obogatila je hrvatsku književnost, te kao virtuozica pisanih riječi više puta i nagrađivana za svoj rad.

Predstavljanje romana Grad bez ptica najavljen je za četvrtak 12.prosinca 2019. u 19,00 sati u Galeriji kraljice Katarine u HD hercega Stjepana Kosače. Program će moderirati Tina Laco a u scenskom prikazu ovog djela sudjeluju Ivan Volić, Ilija Puljić, David Vasilj, Ružica Josipović i autorica. Ulaz je slobodan.

Podijeli objavu