Naslovnica KULTURA Ansambl LADO večeras nastupa u Vionici: Neka sjaji sunce svima

Ansambl LADO večeras nastupa u Vionici: Neka sjaji sunce svima

Podijeli objavu

Nakon velikog koncerta održanog na Dan državnosti na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, te koncerata na Malom Lošinju i na Picokijadi u Đurđevcu, Ansambl LADO stiže u Hercegovinu gdje će predstaviti program „Neka sjaji sunce svima“ u Vionici.

Po povratku u Zagreb, svoj samostalni koncert održat će i Orkestar Ansambla LADO 9. srpnja na Sceni Amadeo, dok će cijeli ansmabl 12. srpnja održati vokalno-instrumentalni koncert na Ljetnoj pozornici na Bundeku. Oba kocnerta počinju u 21 sat.

Tradicionalnu jadransku turneju ove godine započinju otvaranjem izložbe fotografija LADO / RELJEFI / TRAGOVI u Lazaretima u Dubrovniku 14. srpnja dok će dan kasnije nastupiti na tvrđavi Revelin u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara. Dvosatni plesni koncert „Neka sjaji sunce svima“ koji će tom prilikom izvesti u cijelosti je posvećen plesovima i pjesmama Hrvata koji žive izvan domovine. Sastavljen je od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu. Zanimljivo je spomenuti kako i LADO i Dubrovačke ljetne igre ove godine obilježavaju svoje 70. rođendane.

Ovog ljeta Ansambl LADO očekuju i dva vokalno-instrumentalna koncerta pod nazivom „Mi nosimo zelen venčec“ koje će održati u Solinu 17. srpnja i u Biogradu na Moru 19. srpnja.

Ulaznice za koncert u tvrđavi Revelin mogu se prodaju online isključivo preko stranica www.dubrovnik-festival.hr i www.ulaznice.hr, blagajnama Dubrovačkih ljetnih igara te na ovlaštenim prodajnim mjestima koja surađuju sa servisom ulaznice.hr. Karte su u prodaji po cijeni od 200, 250 i 300 kuna.

Ulaznice za koncert Orkestra Ansambla LADO po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti online te na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja (Demetrova 1). Blagajna je otvorena od 18:00 do 22:00 na dane 6. i 8. srpnja, te na sam dan koncerta. Studenti i umirovljenici mogu iskoristiti popust kupovinom ulaznica na blagajni Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja.

Ulaznice za vokalno-instrumentalni koncert na bazenu Ilirija u Biogradu na Moru po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti online.

Raspored nastupa u srpnju:

  • 6.7. kraći plesni koncert – Vionica, Otvorena pozornica Međunarodnih večeri folklora, 20.30 sati
  • 9.7. koncert Orkestra Ansambla LADO – Zagreb, Scena Amadeo 21 sat
  • 12.7. vokalno-instrumentalni koncert – Zagreb, Bundek, 21 sat
  • 14.7. otvorenje izložbe LADO / RELJEFI /TRAGOVI – Dubrovnik, Lazareti (5. lađa), 20 sati
  • 15.7. plesni koncert – Dubrovnik – Tvrđava Revelin, 21.30 sati
  • 17.7. vokalno-instrumentalni koncert – Solin, Gradina, 21 sat
  • 19.7. vokalno-instrumentalni koncert – Biograd na Moru, bazen Ilirija, 21.30 sati
Podijeli objavu