Naslovnica CRNA KRONIKA 25 godina zatvora za pokušaj pljačke banke u Mostaru

25 godina zatvora za pokušaj pljačke banke u Mostaru

Podijeli objavu

Županijski sud u Mostaru donio je osuđujuću prvostupanjsku i nepravosnažnu presudu kojom je Renata Andačića, Damira Hrnjeza i Krešimira Srbića oglasio krivim zbog kaznenog djela razbojništva te izrekao kaznu zatvora u trajanju od devet godina za Andačića, a po osam godina za Hrnjeza i Srbića.

U kaznu zatvora osuđenicima će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 5. ožujka ove godine uračunavajući svo vrijeme pritvora najdalje do pravosnažnodti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ u Mostaru.

Optuženima se na teret stavljat da su 5. ožujka 2019. godine, oko 15.15 sati, u Ulici Mostarskog bataljona br.27 u Mostaru, s maskama i kacigom na glavi, naoružani pištoljima, ušli u poslovnicu Privredne banke Sarajevo s ciljem da za sebe pribave protupravnu imovinsku korist.

“Nakon toga su uperili pištolj u zaštitara agencije za fizičku zaštitu koji je vršio osiguranje banke, te ga uz prijetnju razoružali da bi zatim uz prijetnju službenicama banke i galameći ‘Pljačka je, dajte pare, lezite dolje’ što su one bez pružanja otpora i u strahu za vlastiti život i učinile, iz blagajne i ladica uzeli novac raznih apoena u ukupnom iznosu od 837,45 KM, 1.388 USD, 1.000 DKK i 750 eura, istodobno naređujući djelatnicama banke da otvore trezor koji je bio zaključan šifrom, pa u tome nisu uspjeli”, stoji u priopćenju prenosi Klix ba.

Ubrzo nakon toga ispred banke pristigli su djelatnici policije koji su blokirali izlaz iz banke pozivajući optužene da se predaju što su oni nakon određenog vremena i učinili, te su uhićeni i privedeni.

Podijeli objavu