Naslovnica CRNA KRONIKA Apel vodičima: Vodite računa o svojim hodočasnicima koje dovodite u Međugorje!

Apel vodičima: Vodite računa o svojim hodočasnicima koje dovodite u Međugorje!

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Sinoć u 23:30 sata HGSS Čitluk – Međugorje zaprimio je poziv od vlasnika jednog hotela u Čitluku, da dvije hodočasnice nisu došle sa grupom na prenoćište, te da su zadnji put viđene na Križevcu oko 20:30 sati.

Tim HGSS-a odmah kreće do hotela i radi intervju sa vodičem grupe. Kako su doznali, po dolasku u Međugorje autobus hodočasnika iz Albanije odmah se upućuje do Križevca, bez obavijesti hodočasnicima o mjestu i nazivu hotela gdje su odsjeli. Jedan dio hodočasnika svojevoljno, među kojima su bile i LP (1962) i SM (1957), se penje na vrh. Kako su LP i SM bile slabije kondicije zaostaju za ostalim, te ih puštaju da idu u dogovoru da će se one lagano izići na vrh. Nakon razdvajanja, ostatak grupe ih više nije vidio i iz nama neobjašnjivih razloga, odlazi do autobusa i odlaze u hotel. Kada su LP i SM sišle sa Križevca, nisu znale kamo se uputiti (nisu imale mobitel) ni kamo krenuti. Jedino što su se sjetile krenuti taxi-em od hotela do hotela u nadi da će naći svoju grupu. Naš tim se odmah okuplja, nakon primljenog poziva i oko ponoći dolazi pod Križevac. Tijekom dolaska do Križevca jedan član naše stanice, primjećuje taxi koji kruži po Međugorju od hotela do hotela i da vozi dvije žene koje bi mogle odgovarati nestalim. U dogovoru je odlučeno da tim ide na Križevac u brzu potragu, a dva člana da pokušaju stupiti u kontakt sa taxistom, te se raspitati o ženama koje je vozio, što se na kraju ispostavilo kao ispravan potez. Naime, taxista ih je vozio od hotela do hotela i kako nisu uspjeli pronaći grupu, ostavlja ih da prenoće u jednom i da ujutro nekako potraže grupu. Tim HGSS-a oko 1 sat poslije ponoći stupa u kontakt sa LP (1962) i SM (1957), te ih obavještava da ih traže te kako njihova grupa u hotelu u Čitluku. Hodočasnice su bile sretne, te su svi skupa krenuli prema Čitluku, gdje su se LP i SM priključile svojoj grupi, objavljeno je na web stranici HGSS-a Čitluk – Međugorje

Iz HGSS-a još jednom apeliraju na sve vodiče i hodočasnike, PAZITE na svoje hodačasnike koji dođu u Međugorje, hodočasnici ne odvajajte se od grupe, ako nemate mobitel ili adresu smještaja, a ako nažalost i dođe do toga, bilo kad i bilo gdje mi smo tu Vaš HGSS Čitluk-Međugorje, jer je naša sinoćnja potraga školski primjer kako se hodočasnici ne bi trebali ponašati.

 

Podijeli objavu