Naslovnica POLITIKA Izaslanstvo grada Kutjeva u radnom posjetu općini Čitluk

Izaslanstvo grada Kutjeva u radnom posjetu općini Čitluk

Citluk.ba

Podijeli objavu

Prvi zajednički sastanak jučer su u Čitluku održali čitlučki načelnik Marin Radišić i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Radni sastanak načelnika općine Čitluk Marina Radišića, predsjednika OV Čitluk Predraga Smoljana, gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira i njihovih suradnika održan je u Uredu načelnika općine Čitluk, a sudionici sastanka razmijenili su iskustva i razgovarali o mogućnostima konkretnije suradnje.

Budući da su Brotnjo i Kutjevo nadaleko poznati po glasovitim vinima i razvijenom vinogradarstvu, čija tradicija seže do srednjevjekovnog pa čak i rimskog doba, suradnja na ovom području nametnula se kao glavna tema jučerašnjeg sastanka.

Stoga je i Krešimir Milićević iz Turističke zajednice HNŽ gostima iz Kutjeva prezentirao projekt Vinska ceste Hercegovine, nakon čega su sudionici sastanka razgovarali o vinogradarskoj i vinarskoj proizvodnji u krajevima iz kojih dolaze, gospodarskim, turističkim i kulturnim manifestacijama, te o mogućnosti izrade zajedničkog projekta usmjerenog ka programima prekogranične suradnje financiranim iz europskih fondova.

Podijeli objavu