Naslovnica KULTURA “Smak svita” večeras u 20 sati na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta...

“Smak svita” večeras u 20 sati na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru

Podijeli objavu

Nakon uspješne dvije izvedbe, SMAK SVITA-predstava koja je stigla ove jeseni i uzdrmala Hercegovinu, trećom izvedbom će uzdrmati daske Male scene, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Ovaj mladi ansambl glumaca “amatera” iz glumačke sekcije Hkud Didak, nakon nagrađivanih predstava “U godinama gladi” i “Učiteljice”, i sa svojom trećom predstavom će nastupiti na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, te time prikazati predivnu dugogodišnju suradnju sa kazalištem.

Predstava nastala iz pera Dragana Komadine, u režiji Roberta Pehara i Jelene Kordić Kuret, članova ansambla HNK Mostar, zapravo je predstava koja šalje snažnu poruku, što i potiče i okuplja sve ove mlade ljude, a zatim i mnogobrojnu publiku.

Srž poruke je prikaz života u Hercegovini i Slavoniji nekada i danas, a središnji lik i poveznica ta dva kraja, svakako je naš velikan i Otac Hercegovine -fra Didak Buntić.

Isprepletenost prošlosti i sadašnjosti i snažan scenski prikaz, tjeraju gledatelja na neprekidnu koncentraciju na svaki detalj i upiru mu prstom na ono što se trenutno događa oko njega.

Sve to ujedno je prikaz suradnje stručnih ljudi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru sa glumcima “amaterima” Hkud Didak.

Predstava je na rasporedu večeras u 20 sati. Ulaz je besplatan.

IZVORLucija Zubac
Podijeli objavu