Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Zašto je predsjednica u Vukovar došla u žutim gležnjačama?

  Zašto je predsjednica u Vukovar došla u žutim gležnjačama?

  Podijeli objavu

  Žute gležnjače Zenge iz Borova prije 26 godina nosili su hrabri branitelji Vukovara, a na današnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara nosila ih je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović

  U obrani Vukovara svoj doprinos dala je i tvornica obuće Borovo. Njihove žute gležnjače Zenge nosili su hrabri borci dok su prije 26 godina branili Grad heroj. Na današnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara Zenge je simbolično obula i predsjednica Repblike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te rekla da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta za bolju budućnost.

  Slavne gležnjače Zenge ime su dobile po prvim brigadama nove hrvatske vojske, Zboru narodne garde (ZNG), legendarnim vojnicima “Zengama”, osnovanima u svibnju 1991. godine.

  I 26 godina poslije žute gležnjače izrađene od kože mogu se kupiti u trgovinama Borovo, a kako kažu iz vukovarske tvornice, u njihovoj online trgovini uskoro će biti dostupan i ženski model. Cijena muških Zenge gležnjača u Borovo webshopu je 599 kuna. Kvaliteti ovih slavnih cipela pridonosi i ručna izrada te je svaki par gležnjača unikatan i jedinstven.

  Podijeli objavu