Naslovnica CRKVA Hodočasnici “Marijanskog zavjeta za Domovinu” danas pješače od Međugorja do Metkovića

Hodočasnici “Marijanskog zavjeta za Domovinu” danas pješače od Međugorja do Metkovića

Podijeli objavu
Foto: Medjugorje.hr

U popodnevnim satima u petak 18. kolovoza, nakon dionice koju su prešli od Mostara, u Međugorje je pješice stiglo 35 hodočasnika „Marijanskog zavjeta za Domovinu“.

Na ovoj hercegovačkoj dionici u desetom tjednu hoda put se danas nastavlja do Metkovića, te potom do Neuma i Dubrovnika, gdje bi 24. kolovoza na krajnjem jugu Hrvatske trebao i završiti ovaj hodočasnički put koji traje 75 dana. Dalibor Tunguz je sudionik ovoga hodočašća od samoga početka.

U programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje je poručio: „Tko god želi, ima potrebu i snage može nam se priključiti kako bi osjetio tu milost Marijanskog zavjeta za Domovinu. Svaki korak je blagoslovljen i nijedna žrtva ne može u Božjim očima biti premala“ – kazao je ovaj hodočasnik.

Foto: Brotnjo.info

Zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske, pokrenuli su branitelji i hrvatska mladež 2015. godine. Projekt je inspiriran Putem sv. Jakova (Camino de Santiago) tj. tradicionalnim hodočašćem sv. Jakovu u svetište Santiago de Compostella na sjeverozapadu Španjolske.