Naslovnica Povijest Prije 30 godina Tuđman je došao na čelo HDZ-a i poveo Hrvatsku...

Prije 30 godina Tuđman je došao na čelo HDZ-a i poveo Hrvatsku u neovisnost!

Podijeli objavu

Na današnji dan prije točno 30 godina završen je Prvi opći sabor HDZ-a, a za predsjednika je izabran je dr. Franjo Tuđman.

Dva mjeseca nakon toga povijesnoga 25. veljače 1990. godine – kada je posvjedočeno da je HDZ svojim državotvornim programom probudio i rasplamsao potisnutu nacionalnu svijest hrvatskog naroda te ujedinio domovinsku i iseljenu Hrvatsku – naša stranka premoćno pobjeđuje na prvim demokratskim višestranačkim izborima.

Dr. Tuđman, poslije 45 godina komunističkog totalitarizma i represije, postaje prvi hrvatski predsjednik – čovjek koji će povesti hrvatski narod u obranu Domovine i slobodu.

Samostalna i neovisna Hrvatska njegov je trajni spomenik.

Pogledajte Tuđmanov govor na 1. Općem saboru HDZ-a:

Po sadašnjem Ustavu Bosna i Hercegovina je također nacionalna država i hrvatskoga naroda

30. svibnja u znak trajne zahvale dr. Tuđmanu

U lipnju 2019. obilježili smo 30. rođendan HDZ-a, a 10. prosinca 20. godišnjicu smrti dr. Tuđmana. Obilježavanjem današnjeg povijesnog nadnevka zaokružujemo ovu godinu naših obljetnica, u kojoj smo se prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju suvremene Hrvatske odužili na najprimjereniji način i zahvalili mu za sve što je učinio za Domovinu i hrvatski narod – vraćanjem 30. svibnja kao Dana državnosti i uvođenjem Velereda Franje Tuđmana! – rekao je povodom obilježavanja 30-godišnjice prvog Sabora stranke predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Podijeli objavu