Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Posljednja domaća utakmica u 2016.: Večeras Brotnjo dočekuje Seljak iz Livna
Subota, 10 Prosinac 2016
VUzorak Slikeečeras od 18:00 u GSD u Čitluku momčad MNK Brotnjo Premier SK igra posljednju domaću utakmicu u ovoj polusezoni. U goste stiže vrlo dobra momčad Seljak iz Livna. Utakmica je od velike važnosti za obje momčadi. Tri boda našoj momčadi donose povratak na pobjedničke staze nakon dva uzastopna poraza, a gostima tri boda donose nadu u plasman za ligu za prvaka.
 
Humanitarna akcija Božićna čaša zajedništva "I oni su naša braća" sutra u Čitluku
Subota, 10 Prosinac 2016

Uzorak SlikeKao i prošle, tako i ove godine, Franjevački svjetovni red i Frama Čitluk organiziraju humanitarno blagdansko druženje pod nazivom Božićna čašica zajedništva "I oni su naša braća". Cilj ovog projekta je da u užurbanom vremenu malo zastanemo, nađemo vremena jedni za druge i skupa se družimo, a ujedno da pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna.

 
17. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana
Petak, 09 Prosinac 2016

Uzorak SlikeDanas se navršava 17 godina od smrti prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja samostalne hrvatske države Franje Tuđmana koji je predsjednikom Republike postao 26. lipnja 1990. Franjo Tuđman rođen je 1922., bio je aktivni sudionik u antifašističkog pokreta, a zbog stavova o hrvatskom nacionalnom pitanju u SFRJ bio je osuđivan i zatvaran. Na čelo hrvatske države formalno je došao krajem svibnja 1990., kada je na prvoj sjednici višestranačkog Sabora izabran za predsjednika Predsjedništva, a predsjednik Republike postao je 26. lipnja iste godine.

 
Gdje nas nađoše: Pitanja iz EU stigla, samo tko će na njih odgovarati?
Petak, 09 Prosinac 2016
Uzorak SlikeEuropski povjerenik za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, Johannes Hahn uručio je danas predsjedatelju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denisu Zvizdiću Upitnik Europske komisije. Ovim je Europska komisija službeno započela proces pripreme mišljenja o Zahtjevu za članstvo BiH u Europskoj uniji, koji je predan Vijeću Europske unije u veljači 2016. godine. Upitnik sadrži 3242 pitanja grupiranih u politički i ekonomski kriterij te 33 poglavlja pravne stečevine Europske unije, a Europska komisija očekuje da Bosna i Hercegovina dostavi odgovore na pitanja iz Upitnika na engleskom jeziku u roku od šest mjeseci, donosi N1.
 
Premijer Plenković Hrvatima iz dijaspore: Svjesni smo vašeg doprinosa u svakom pogledu
Petak, 09 Prosinac 2016

Uzorak SlikeDanas je u Vukovaru održana sjednica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske kojoj je nazočio i premijer Andrej Plenković.  Zadaća Savjeta je pomagati hrvatskoj Vladi u kreiranju i provođenju politike, aktivnosti i programa za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Govoreći o mogućnostima unapređenja i jačanja suradnje na gospodarskom, znanstvenom, kulturnom i svim drugim poljima između Hrvatske i Hrvata koji žive izvan njezinih granica, predsjednik Vlade rekao je da je vrlo važno da Vlada, 

 
Broćanka Marija Buntić među izviđačima koji će donijeti Betlehemsko svjetlo mira u BiH
Petak, 09 Prosinac 2016

Uzorak SlikeTradicionalno, i ove godine izviđači iz cijelog svijeta su otišli po Betlehemsko svjetlo mira u Beč koje će potom donijeti u svoje države kako bi poruka mira, solidarnosti i prijateljstva stigla u što veći broj obitelji. Mostarski izviđači, iz odreda Radobolja koji su izvršni organizatori za BiH, u četvrtak 8. prosinca, otputovali su u Beč gdje će sudjelovati na svečanoj misi i preuzeti Betlehemsko svjetlo, simbol mira, te ga potom donijeti u BiH.

 
U Splitu potres od 4,6 prema Richteru, osjetio se i u Hercegovini
Petak, 09 Prosinac 2016
JUzorak Slikeak potres magnitude 4,6 prema Richteru zatresao je nešto prije 14 sati splitsko područje. Epicentar potresa bio je u podmorju između otoka Čiovo i Drvenik. Osim u Splitu potres se osjetio se i u Sinju, Trogiru, Omišu te na otoku Braču. Tlo je podrhtavalo nekoliko sekundi, a na nekim zgradama u Splitu popucala su stakla. Popucala je i cesta na križanju splitske Vukovarske i Velebitske ulice u Splitu. Ljudi su u panici izlazili iz zgrada. 
 
Stručna služba SIP-a krivotvorila odluku oko sankcija za izbore u Stocu
Petak, 09 Prosinac 2016
Uzorak SlikeDa sam ja sudac, sam ne bih donio presudu koja bi potvrdila odluku SIP-a”, rekao je jučer za Večernjak član Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Vlado Rogić komentirajući što se dogodilo oko ishoda postupka koji je pred Prizivnim odjelom Suda BiH vođen vezano uz skidanje s lista članova bošnjačke Inicijative za Stolac koji su sudjelovali u nasilju i prekidu izbora u toj općini, zbog čega je protiv njih i podignuta optužnica. 
 
Danas i sutra povremeni prekidi u isporuci električne energije na području Međugorja
Petak, 09 Prosinac 2016

Uzorak SlikeIz Javnog poduzeća Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne – poslovnica Elektro Čitluk obavještavaju stanovništvo kako će zbog radova na NNM Gljivara-Međugorje, danas 09. prosinca 2016. god. i sutra  10. prosinca 2016. god. doći do povremenih prekida u isporuci električne energije potrošača u ulicama: Pape Ivana Pavla II, dr. Franje Tuđmana i Lišnjačine.

 
Presuda Stojiću, Ćoriću, Praljku, Prliću, Petkoviću i Pušiću do studenog 2017.
Petak, 09 Prosinac 2016
Uzorak SlikePredsjednik Haaškoga suda Carmel Agius jučer se obratio Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda i tom prilikom je rekao kako će drugostupanjska presuda u predmetu “Prlić i ostali” biti izrečena do kraja studenoga 2017. - Predmeti se odvijaju predviđenom dinamikom i očekujemo kako će presuda biti izrečena do kraja studenoga 2017. godine. Pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda jučer je govorio i glavni haaški tužitelj Serge Brammertz koji je također potvrdio kako bi presuda u ovome slučaju trebala biti izrečena do kraja studenoga iduće godine.
 
Propao plan Vlade FBiH: Oporezivanje kladionica palo u Domu naroda Federacije BiH!
Četvrtak, 08 Prosinac 2016
 Prijedlog izmjena Zakona o igrama na sreću danas nije usvojen u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i vraćen je iz hitne u redovnu proceduru, odnosno iz forme prijedloga u formu nacrta zakona. To znači da će za ovaj zakon biti otvorena javna rasprava što ostavlja nadu i mogućnost da kroz neko vrijeme dobijemo zakon koji će nam omogućiti preživljavanje – objavljeno je na facebook stranici Spasimo naša radna mjesta Sportska kladionica Premier.
 
Nacrt Zakona: 80% boravišne pristojbe ostajat će tamo gdje je prikupljena!
Četvrtak, 08 Prosinac 2016
Uzorak SlikeVlada Federacije BiH je utvrdila i Parlamantu FBiH uputila Nacrt zakona o boravišnoj pristojbi u FBiH. Obveznici plaćanja ove pristojbe su domaći ili strani državljani koji koriste uslugu noćenja u ugostiteljskom objektu za smještaj, a plaćaju je i vlasnici i sve osobe koje borave na plovilima koje se nalaze na vezu u luci. Strani državljani plaćaju boravišnu pristojbu pod istim uvjetima i u istom iznosu kao i domaći.
 
U Stocu po prvi puta ove godine Božićni sajam i Biblijska večer uz jaslice
Četvrtak, 08 Prosinac 2016

Uzorak SlikeU subota, 10. prosinca u 11,00 sati u središtu grada u Stocu održati će se mali Božićni sajam. Po uzoru na ostale hercegovačke gradove, Udruga građana “Inicijativa” Stolac organizira cjelodnevno adventsko druženje koje će ponuditi različite sadržaje. Svečano otvorenje uljepšat će glazbena skupina iz Stoca “Vidoštačka kraljica”, nakon čega slijedi druženje s djecom i roditeljima u Pastoralnom biskupijskom centru, gdje će “Mali teatar” iz Mostara upriličiti Božićnu predstavu “Dar”. Nakon predstave ponovno smo vani ispred šatora i družimo se s našim Stolačkim mažoretkinjama.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 13597
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg