Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Nova marka HP Mostar „Međugorje 2015.“
Zanimljivosti
Petak, 29 Svibanj 2015
Uzorak SlikeHrvatska pošta (HP) Mostar i ove godine izdala je prigodnu poštansku marku „Međugorje 2015.“ u arku od 8 maraka, maksimum kartu (MC), žig i omotnicu prvoga dana (FDC). Autor izdanja je fra Tihomir Bazina, marka nominalne vrijednosti 1,00 KM tiskana je u tiskari Zrinski u Čakovcu i u poštanskom prometu koristi se od 1. lipnja 2015. godine.
 
Skupština HNŽ-a traži oprost duga javnih zdravstvenih ustanova
Politika
Petak, 29 Svibanj 2015
Uzorak SlikeSkupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u petak usvojila je po hitnom postupku Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama s tarifom. Ovim izmjenama, kako je rečeno, županijski Zakon o sudskim taksama s tarifom usklađen je s presudom Ustavnog suda, čime je omogućena veća pristupačnost građanima sudovima.
 
Povjerenstvo nastavlja s redovitim aktivnostima i planira izradu monografije
Lokalno
Petak, 29 Svibanj 2015
Uzorak SlikePovjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk održalo je u četvrtak, 28. svibnja redoviti radni sastanak. Na sastanku u službenim prostorijama Općine Čitluk razmatrani su planovi vezani za predstojeće aktivnosti Povjerenstva, prvenstveno vezani za pronalazak grobišta žrtava, ekshumaciju posmrtnih ostataka i identifikaciju žrtava, a Povjerenstvo je na sastanku također dalo potporu ideji izrade spomenika svim žrtvama ratova s područja Brotnja.
 
Klub Bošnjaka, unatoč dogovoru, nije htio podržati proceduru izbora novog UO FTV
Politika
Petak, 29 Svibanj 2015
Uzorak SlikePrva redovita sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH prekinuta je jučer prije rasprave o Javnom servisu Radiotelevizije Federacije BiH. Na sastanku Kolegija prije sjednice je dogovoreno je da se uz zahtjev Vladi Federacije BiH da u roku od 30 dana pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi izmjene i dopune Zakona o JS RTV FBiH usvoje i odluke kojim bi se konstatiralo kako je mandat članovima Upravnog vijeća RTV Federacije BiH istekao, potom odluku da je potrebno raspisati natječaj za imenovanje novog Upravnog odbora, kao i zadužiti parlamentarno povjerenstvo da do iduće sjednice pripremi odluku o imenovanju članova Upravnog odbora na razdoblje od 60 dana.
 
Napomene i upute vjernicima i svećenicima prigodom dolaska pape Franje u Sarajevo 6. lipnja 2015.
Crkva
Petak, 29 Svibanj 2015
Uzorak SlikeKatolička tiskovna agencija BiH objavila je pravila ponašanja prilikom posjeta pape Franje Bosni i Hercegovini koji će se dogoditi 6. lipnja. Pravila se odnose na svećenike i hodočasnike koji će taj dan pohoditi stadion Koševo u Sarajevu. Prvi o njih odnosi se na obilježavanja autobusa i osobnih automobila koje je potrebno postaviti plakat ili neki drugi znak prepoznavanja.
 
VIDEO: Martinu Ragužu dodijeljena Zlatna Ahdnama - priznanje pokorenima
Zanimljivosti
Četvrtak, 28 Svibanj 2015
Uzorak SlikePredsjedniku HDZ 1990. , izaslaniku u hrvatskom Klubu Doma naroda Parlamenta BiH i članu Predsjedništva Hrvatskog Narodnog Sabora BiH Martinu Ragužu dodijeljena je danas “Zlatna Ahdnam za 2015.”, koju dodijeljuje društvo “Bosansko-tursko prijateljstvo Bosfor”, u sklopu obilježavanja, kako je navedeno u priopćenju, “Dana Sultan Fatihove AHDNAME".
 
Marin Čilić uvjerljiv i protiv Arnaboldija, bez izgubljenog seta i u drugom kolu
Šport
Četvrtak, 28 Svibanj 2015
AUzorak Slikendrea Arnaboldi definitivno je odličan ždrijeb za drugo kolo Roland Garrosa i Marin Čilić je to znao iskoristiti. Talijan je u glavni turnir ušao kroz kvalifikacije uz epski dvoboj u drugom kolu kvalifikacija protiv Herberta koji je dobio s 27:25 u trećem setu, a u prvom kolu svladao je Jamesa Duckwortha koji mu je predao meč nakon što se Talijan vratio iz minusa 2-0 u setovima.
 
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s papom Franjom razgovarala o stanju u BiH
Politika
Četvrtak, 28 Svibanj 2015
Uzorak SlikeHrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u prvom službenom posjetu Vatikanu, razgovarala je s papom Franjom na audijenciji u Papinskoj kući, a nakon čega se sastala i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom. Polusatni razgovor s papom Franjom predsjednica Grabar-Kitarović iskoristila je kako bi ga pozvala u Hrvatsku, te mu je poklonila dio misnog ruha izrađenog od lepoglavske čipke. 
 
VIDEO: U Mostaru otvoren 12. simpozij iz dječje kirurgije i urologije
Život
Četvrtak, 28 Svibanj 2015
Uzorak SlikeU četvrtak je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar otvoren 12. simpozij iz dječje kirurgije i urologije na kojem se okupilo više od 150 kirurga i urologa iz susjednih i drugih europskih zemalja. Kako je na konferenciji za novinare kazao ravnatelj SKB Mostar i predsjednik Organizacijskog odbora Simpozija prof. dr. sc. Ante Kvesić, gostujući kirurzi već su u srijedu počeli s operacijama i do otvorenja simpozija već je urađeno desetak kirurških zahvata.
 
Džaba popisivali: Ne mogu se dogovoriti koliko nas ima!
Zanimljivosti
Srijeda, 27 Svibanj 2015
Uzorak SlikeNa danas održanoj dopisnoj sjednici Središnjeg popisnog zavoda nije postignuta suglasnost o prihvaćanju „Jedinstvenog programa obrade popisne građe Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013 godine“ koji definira korake obrade podataka popisa i propisuje pravila za utvrđivanje rezidentnog statusa za sve popisane osobe u popisu u BiH, kao jednog od ključnih rezultata popisa.
 
Miro Kovač: Hrvati su most BiH prema Europskoj uniji
Politika
Srijeda, 27 Svibanj 2015
Uzorak SlikeMeđunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač bio je gost na 6. Kongresu Stranke demokratske akcije (SDA) u Olimpijskoj dvorani „Zetra“ u Sarajevu. Na kongresu je za predsjednika SDA izabran Bakir Izetbegović, a također su izabrani i ostali visoki dužnosnici. Dr. Kovač - koji je bio osobni izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka - kao gost je održao govor u kojem je naglasio snažnu potporu europskom putu BiH.
 
Program manifestacije ''Lipanjske zore hrvatske Hercegovine 2015''
Život
Srijeda, 27 Svibanj 2015
Uzorak SlikeBogat kulturni i zabavni program povodom 23. obljetnice ''Lipanjskih zora hrvatske Hercegovine'' bit će i ove godine priređen u Čapljini, odnosno naseljima čapljinske općine. Tako će se na programu naći veliki broj koncerata, zanimljivih sportskih, kulturnih i ostalih manifestacija, kao i služenje misa, polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na poginule branitelje.
 
Opet o Bosni i Hercegovini u Europskom parlamentu
Politika
Srijeda, 27 Svibanj 2015
Uzorak SlikeNakon travanjskog usvajanja Rezolucije o napretku Bosne i Hercegovine i prošlotjednog usvajanja Izjave Međuparlamentarnog izaslanstva Europskog parlamenta i Parlamentarne skupštine  BiH, na sjednici Vanjskopolitičkog odbora predsjednik Izaslanstva Tonino Picula podnio je izvješće o zaključcima sastanka u Strasbourgu, koji su na tragu usvojene Rezolucije.
 
Održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora
Politika
Srijeda, 27 Svibanj 2015
Uzorak SlikeTreća redovna sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održana je jučer u Vitezu. Na sjednici se razgovaralo o stanju i funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH. Razgovaralo se i o reviziji u javim poduzećima, krizi u federalnoj vladi te vladama u županijama, s posebnim osvrtom na Hercegovačko-neretvansku i Srednjobosansku županiju. Aktualna politička situacija također je komentirana na sjednici Predsjedništva HNS-a, posebno u entitetima, zaključeno je da je ona prividno dobra, jer politička situacija može krenuti u nekom drugom, negativnom smjeru, a treba sve činiti da do toga ne dođe.
 
Trinaest broćanskih karatista nastupit će na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori
Šport
Srijeda, 27 Svibanj 2015
Uzorak SlikeNa 20. Balkanskom prvenstvu za djecu koje se od 29. do 31. svibnja održava u Herceg Novom nastupit će ukupno trinaest natjecatelja iz tri karate kluba s područja naše općine. Zahvaljujući odličnim rezultatima u protekloj sezoni plasman na ovo prestižno međunarodno natjecanje izborilo je 5 članova KK Brotnjo i po 4 člana KK Hercegovina i KK Međugorje.
 
Međunarodni simpozij iz dječje kirurgije i urologije 28. i 29. svibnja u Mostaru
Život
Srijeda, 27 Svibanj 2015
Uzorak SlikeXII. međunarodni simpozij iz dječje kirurgije i urologije održava se 28. i 29. svibnja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u organizaciji Odjela za dječju kirurgiju, Klinike za urologiju SKB Mostar i Klinike za dječju kirurgiju Dr. von Haunerschen Kinderspital – München, Njemačka. Na ovogodišnjem simpoziju će sudjelovati preko 150 dječjih kirurga iz Njemačke, Engleske, Italije, Švicarske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.
 
Obilježena 171. obljetnica dolaska franjevaca na Čerigaj
Crkva
Utorak, 26 Svibanj 2015
Uzorak SlikeSredinom svibnja 1844. započinje novo poglavlje povijesti fratara u Bosni i Hercegovini. Na razne načine su bili prisutni u našim krajevima, sinovi svetog Franje su se snalazili kako su znali, dolazili iz Bosne i Dalmacije, više potajno, nego javno, bojeći se za svoje živote i za živote povjerenog im puka. Potpirivali su vatru vjere kako su znali i umjeli, kako su im okolnosti dopuštale. 
 
FOTO: Kazalište Merlin i ove godine gostovalo u OŠ Čerin
Zabava
Utorak, 26 Svibanj 2015
Uzorak SlikeU sklopu proslave Dana Općine Čitluk, ove godine kao i prošle učenici te škole imali su prigode pogledati predstavu: „Pipi Duga Čarapa“  koje su izveli glumci zagrebačkog kazališta Merlin. „Iznimno me raduje što učenici ove škole i ovaj kraj obilježava Dan naše Općine. Proslava Dana naše Općine nije usmjerena samo na grad Čitluk nego i na ostala mjesta ove Općine što dokazuje izvedba ove predstave u Čerinu. 
 
Rimski pape i Crkva u hrvatskom narodu
Crkva
Utorak, 26 Svibanj 2015
Uzorak SlikePape i papinska služba su vjerojatno jedna od najviše proučavanih katoličkih tema. Zanimanje za osobe koje su obnašale ovu službu veliko je ne samo u Katoličkoj Crkvi nego i izvan nje jer se mnogo stručnjaka, koji nisu katolici, također bavilo i bavi ovim pitanjem pod različitim vidovima. Stoga o papama već odavno postoji nepregledna literatura, katolička i nekatolička, na svjetskim jezicima.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 34 od 9427
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/skola.plivanja.hotelbrotnjo.ozujak2015.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/satori_vucic_2013.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/mojrestoran.gif
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotis_712.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2013/satori.sabljic.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/Oglasavanje/svetazemljacom.jpg