Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Zovina - biljka koja liječi mnoge bolesti neopravdano je zapostavljena
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016

Uzorak SlikeZovina ili bazga, tisućama je godina u službi čovjeka, spada među najstarije korištene i najljekovitije biljke u Europi. Stari Europljani, ali i Indijanci, koristili su je u liječenju upala, probavnih tegoba, žutice, ženskih bolesti i gripe. Postoji tridesetak vrsta unutar porodice zovine. Unatoč činjenici da nutricionisti navode zovinu kao vrlo poželjnu namirnicu u našoj prehrani, da njeni grmovi samoniklo rastu u našoj neposrednoj blizini i da su upravo ovih dana cvate, zovina je ipak zapostavljena biljka i najčešće je smatrana korovom.

 
Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016
Uzorak SlikeU cilju promicanje veza i jačanje suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, očuvanja hrvatskog identiteta i promicanja hrvatskog jezika, kulture i tradicije te jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2016. godinu.
 
Fra Josip Vlašić: Ne ide ti? Šteta! Možda je do tebe?
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016
Uzorak SlikeIma ljudi koji jedva žive. Koraci su im teški. Jedva dišu. I doslovno i duhovno su pogrbljeni. Kao da im pleća pritišće ogroman teret. Klonuli su. I svjesni su toga. Vide da nešto kod njih ne štima. Oni osjećaju da bi trebalo biti drugačije, da bi im koraci mogli biti pokretljiviji, da bi uzdasi i izdasi života mogli biti životniji. Ali se ipak ništa ne mijenja. Nisu učinkoviti. Ništa im ne ide. Ili im slabo ide. Ne daju svoj maksimum.
 
Kardinal Puljić: Ako se ova država bude gradila na nepravdi, ni ona neće biti duga vijeka
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016

Uzorak SlikeDane Gospe Loretske 1726. - 2016. tradicionalno organizira Društvo zadarskih Arbanasa, Barska - Zadarska nadbiskupija. 290 godina je od dolaska Arbanasa 1726. u Zadar iz Barske nadbiskupije u Zadarsku nadbiskupiju, u Svetoj godini milosrđa. Zadarski Arbanasi su Hrvati koji znaju svoje podrijetlo, a to je Barska nadbiskupija, zahvaljujući barskom i zadarskom nadbiskupu Vicku Zmajeviću. Procesiju će prvi put predvoditi jedan kardinal - Vinko Puljić za kipom Gospe Loretske kroz Arbanase 10. svibnja 2016. Tim povodom kolega Nikola Šimić Tonin razgovarao je s uzoritim kardinalom.

 
Brotnjak Stipe Turudić – Pipa na Buškom jezeru ulovio soma dužine 154 cm i teškog 35 kg!
Nedjelja, 01 Svibanj 2016
Uzorak SlikeKišna noć na Buškom jezeru bila je više nego uspješna za strastvenog ribolovca Stipu Turudića – Pipu iz Služnja. Naime noćas u 03:30 sati tijekom ribolova na soma, „naletio“ na pravog kapitalca, na svoj najveći ulov do sada. U izvlačenju soma dugoga 154 cm i teškoga 35 kilograma pomogao mu je kolega Milenko Odak iz Potpolja. Već duže vrijeme ova ekipa ide na Buško jezero, a iako je do sada imao dosta uspjeha, ovo je Stipin trofejni ulov, ali i jedan od većih koji su ikad ulovljeni na ovom mjestu. 
 
VIDEO Ispovjedaonica svijeta: Razgovor s fra Marinkom Šakotom, župnikom u Međugorju
Nedjelja, 01 Svibanj 2016

Uzorak SlikeNovo izdanje emisije „Ispovjedaonica svijeta“ koja se emitira u programu Prvog TV donosi razgovor s fra Marinkom Šakotom, župnikom župe Sv. Jakova u Međugorju. On je u razgovoru s voditeljicom Ivanom Grbavac najavio mnogobrojna događanja koja će se tijekom predstojećeg razdoblja dogoditi u Župi Međugorje. Između ostaloga bilo je riječi o Međunarodnom festivalu mladih „Mladifest 2016“, koji će se od 1. do 8. kolovoza po 27. put održati u Svetištu Kraljice Mira u Međugorju.

 
FOTO: Biciklistička karavana prijateljstva stigla u Vukovar
Nedjelja, 01 Svibanj 2016
Uzorak SlikeSudionici Četvrte međunarodne biciklističke karavane prijateljstva Mostar – Vukovar, nakon četiri dana vožnje i oko 420 prijeđenih kilometara, stigli su u nedjelju oko podne u Vukovar. Karavanu su ispred gradskog poglavarstva dočekali predstavnici lokalne vlasti nakon čega su biciklisti otišli odati počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na Ovčari gdje su ispred spomenika na tom mjestu upalili svijeće,  kao i cvijeće koje je poslao Sportski savez Grada Mostara.
 
VIDEO Najava 5. Međunarodne večeri folklora "Vionica 2016"
Nedjelja, 01 Svibanj 2016
Uzorak SlikeOvogodišnja, peta po redu Međunarodna večer folklora „Vionica 2016“, koju organizira HKUD Sv. Marko iz Vionice, biti će održana u ovom mjestu u nedjelju 3. srpnja 2016. godine, a na njoj će nastupiti KUD-ovi iz čak osam država. Ove godine Društvo pokreće još jedan vrlo vrijedan projekt, koji će se dogoditi dan ranije, u subotu 2. srpnja, a radi se o „Večeri folklora Hrvata Bosne i Hercegovine“ na kojemu će biti predstavljeni HKUD-ovi iz svih županija u BiH kao i iz RS-a.
 
VIDEO 21. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak
Nedjelja, 01 Svibanj 2016
Uzorak SlikeHrvatska danas obilježava 21. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, kojom je nakon gotovo četverogodišnje okupacije oslobođena zapadna Slavonija. Operacija Bljesak - vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije Republike Hrvatske započela je 1. svibnja 1995., kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije.  
 
VIDEO Intervju prof. dr. sc. Mario Vasilj povodom organizacije likovne kolonije "Krešimir Ledić"
Subota, 30 Travanj 2016

JUzorak Slikeedan od najznačajnijih likovnih stvaratelja, umjetnika, profesora i pedagoga pokojni Krešimir Ledić, ostavio je zaista dubok trag u mostarskoj, hercegovačkoj i bosansko-hercegovačkoj kulturi i likovnosti općenito. Krešimir Ledić,  prof. emeritus, preminuo je prije tri godine, međutim profesori i znanstvenici, njegove kolege likovni umjetnici, javni djelatnici i institucije evociraju uspomenu na njega i jednostavno ne žele da bude zaboravljen s obzirom da je ostavio zaista grandiozno djelo kako u stvaralaštvu tako i u pokretanju Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, ali i dugog niza institucija.

 
Stiže promjena vremena: Grmljavina, obilna kiša i mogućnost za lokalne poplave
Subota, 30 Travanj 2016

Uzorak SlikeNakon lijepog subotnjeg dana, nedjelja će donijeti promjenu vremena koja stiže s ciklonom fomiranom nad Tirenskim morem i kretati će se preko južnog Jadrana dalje na istok i jugoistok Europe. Budući da će se spomenuta ciklona sporo kretati oborine, nerijetko obilne i vrlo obilne, proširiti će se na veliki dio Balkana. Osobito se to odnosi na nedjelju, ponedjeljak i utorak.

 
Ambulanta Malteškog reda u Međugorju stoji na raspolaganju hodočasnicima i župljanima
Subota, 30 Travanj 2016
AUzorak Slikembulanta Malteškog reda „Donum Dei“, smještena u neposrednoj blizini crkve sv. Jakova u Međugorju, otvorena je 2002. godine. Volontersko osoblje u ovoj ambulanti pruža svoje zdravstvene usluge bez naplate radeći u duhu i pod geslom Malteškog reda „Obrana vjere i pomoć potrebitima“.  Isprva ambulanta je radila od 1. svibnja do 1. studenog, no u posljednjih nekoliko godina ambulanta počinje s radom na Cvjetnicu.
 
Od danas niže cijene roaminga na području Europske unije
Subota, 30 Travanj 2016

TUzorak Slikeelefoniranje i surfanje na mobilnom telefonu u roamingu unutar EU od danas dodatno pojeftinjuje do razine četiri puta manje od postojećih cijena. Već od sljedećeg mjeseca roaming unutar EU tako će se spustiti na najnižu razinu prije nego što u lipnju sljedeće godine bude potpuno ukinut, odnosno izjednačen s cijenom telefoniranja i surfanja u nacionalnom prometu.

 
FOTO: Započela rekonstrukcija raskrižja za Kravice
Petak, 29 Travanj 2016
Uzorak SlikeOvaj tjedan JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo kao investitor započelo je rekonstrukciju raskrižja za Kravice na magistralnoj cesti M6 Ljubuški - Čapljina. Ovom rekonstrukcijom riješit će se višegodišnji problem izlaska na magistralnu cestu, a najviše koristi će imati sami mještani kao i mnogobrojni turisti koji posjećuju vodopad Kravice.
 
Autocesta na poddionici Zvirovići - Počitelj čeka eksproprijaciju zemljišta
Petak, 29 Travanj 2016
Uzorak SlikeFederalna vlada danas je usvojila informaciju o stanju projekta dionica autoceste Počitelj - Bijača, poddionica Zvirovići (Međugorje) - Počitelj na Koridoru Vc, te naložila Javnom poduzeću Autoceste Federacije BiH da, u skladu s Procedurama Europske investicijske banke (EIB) i na osnovu ažuriranih financijskih izvješća, nastavi postupak nabave za izvođenje radova, usluge nadzora i usluge konzaltinga na poddionici Zvirovići (Međugorje) - Počitelj, LOT 1 i LOT2.
 
Skupština usvojila Zakon o komunalnim djelatnostima: Uvode se komunalni redari
Petak, 29 Travanj 2016
Uzorak SlikeSkupština Hercegovačko- neretvanske županije, na 16. sjednici, usvojila je više nacrta i prijedloga zakona, među kojima i Nacrt Zakona o radu. Obraćajući se skupštinskim zastupnicima dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada, i socijalne skrbi kazao je kako je Akcijskim planom Vlade Hercegovačko – neretvanske županije za realiziranje Reformske agende BiH za razdoblje 2015.-2018. godina predviđeno donošenje Zakona o radu HNŽ.
 
Hrvati imaju jednog zastupnika u novom sazivu Skupštine Srbije
Petak, 29 Travanj 2016
Uzorak SlikeTomislav Žigmanov jedini je Hrvat koji će sjediti u Skupštini Srbije. Hrvati su se, stava je on, kroz velika vrata vratili na politčku scenu u toj zemlji. Svjestan je koliko to "bombastično zvuči", no dvije godine nisu uopće imali predstavnika pa tako ni sudjelovali u odlukama na razini države. Žigmanov je predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini koji je u parlament ušao u koaliciji s Demokratskom strankom Bojana Pajtića. 
 
Općinsko vijeće Čitluk donijelo odluku o dodjeli pet javnih priznanja
Petak, 29 Travanj 2016
Uzorak SlikePod predsjedanjem predsjednika Marina Radišića danas je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centara Čitluk održana 39. sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Na današnjoj sjednici vijećnici su podržali prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja kojim se predlaže da se u znak javnog priznanja za ostvarene uspjehe u radu i djelovanju, kojima se doprinosi razvoju i ugledu općine Čitluk, na svečanoj sjednici povodom Dana općine Čitluk akademski slikar Frano Primorac, posmrtno, tvrtka Odiseja 97 d.o.o. Čitluk, Jelena Pehar, Rade Raća Stojić i Hercegovačka gorska služba spašavanja – Čitluk nagrade nagradama Općine Čitluk.
 
Pljačkaši ne miruju: Upali u trgovinu u Blatnici i otuđili veću količinu novca
Četvrtak, 28 Travanj 2016
Uzorak SlikeJučer u 20:45 sati, u Policijsku stanicu Čitluk prijavljeno je kako je od strane dvije NN osobe izvršeno razbojstvo u prodavaonici Namex, u mjestu Gornja Blatnica, općina Čitluku. Otuđena je veća količina novca, a počinitelji su se udaljili u nepoznatom smjeru. O svemu je upoznat Odjel krim. policije koji poduzima potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovoga kaznenog djela - priopćeno je iz MUP-a HNŽ.
 
Pogodak u sridu: Kako izgleda kad nas Dejan Jović brani od Mate Granića
Četvrtak, 28 Travanj 2016
Uzorak SlikeO posjetu turskog predsjednika Hrvatskoj u emisiji Otvoreno govorili su posebni savjetnik Predsjednice RH Mate Granić, predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva Goran Beus-Richembergh, supresjedatelj Hrvatsko-turskog poslovnog vijeća dr.sc. Zlatan Frohlich i prof. dr. sc, Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Hvalospjeve o novom turskom sultanu iznosio je Mate Granić opčinjen njegovom "veličnom i snagom", no s druge strane Dejan Jović je u emisiji iznio neke činjenice, koje službena vlast u Hrvatskoj pokušava prikriti, a tiču se BiH.
 
Iz zlatarne u Međugorju lopovi ukrali sefove s nakitom vrijednim pola milijuna KM
Četvrtak, 28 Travanj 2016

Uzorak Slike“Molim vas napišite da nudim nagradu od 10 tisuća maraka policajcima kao stimulans da ih uhvate, ali i svima ostalima za bilo kakvu informaciju koja bi mogla dovesti do otkrivanja kradljivaca”, zamolio nas je jučer Mladen Ćorić, vlasnik međugorske zlatarne “Matej” koji se prošlog vikenda našao na meti lopova koji su mu obili radnju i ukrali nakit vrijedan pola milijuna maraka - piše današnji Dnevni List.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 26 od 11929
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
Advertisement
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/iprint_2015.jpg