Naslovnica POLITIKA Federacija digla kredit da bi „poticala zapošljavanje“

Federacija digla kredit da bi „poticala zapošljavanje“

Podijeli objavu
Foto: pixabay.com

Vlada Federacije BiH utvrdila je Prijedlog odluke o prihvaćanju zadužnje Federacije BiH po Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) u ukupnom iznosu do 39.000.000 eura odobrenih sredstava za BiH, od čega se 25.000.000 eura doznačiti na Federaciju za Projekt podrške zapošljavanja.

Sredstva zajma namijenjena su za povećanje zaposlenosti u privatnom sektoru ciljnih grupa prijavljenih tražitelja posla. Projekt će to ostvariti financiranjem više aktivnih mjera tržišta rada, te pružanjem podrške za jačanje posredovanja pri zapošljavanju i modernizacijom praksi monitoringa i evaluacije.

Također obuhvtit će i pokrivanje izdataka izazvanih porastom broja nezaposlenih osoba u vrijeme pandemije.

Provedba Projekta, između ostalog, treba rezultirati zapošljavanjem 15.000 osoba u FBiH, a njegove aktivnosti polučiti održivoj zaposlenosti i nakon 12 mjeseci po isteku poticaja. Obuhvaća i očuvanje integriteta financijskih fondova javnih službi za zapošljavanje i Federalnog zavoda za zapošljavanje, kao i mogućnost izdvajanja većih financijskih sredstava za buduće zapošljavanje – priopćeno je iz Vlade FBiH.

Podijeli objavu