Naslovnica Najave HPD Brotnjo: Putopisno predavanje “Drevna Nubija” (Sudan) Jurice Juke Galića 9....

HPD Brotnjo: Putopisno predavanje “Drevna Nubija” (Sudan) Jurice Juke Galića 9. ožujka na Sveučilištu Hercegovina

Podijeli objavu

U organizaciji HPD Brotnjo, 9. ožujka u prostorijama Sveučilištu Hercegovina, Jurica Juka Galić održat će putopisno predavanje na temu ‘Drevna Nubija’ (Sudan).

Jurica Galić vas vodi kroz dvadeset dana i 2.553 terenska kilometra na najvažnije povijesne lokacije (sjevernog) Sudana. Zajedno ćete obići najvažnije od čak 220 sudanskih piramida (Egipat ih ima „tek“ 118).

Popet ćete se i na najsvetiju planinu drevnog svijeta Jebel Barkal, te razjasniti zašto se najvažnije svetište drevnog Egipta nalazi upravo u – Sudanu. Vidjet ćete kako izgleda utakmica niže lokalne lige koja se igra bez kopački, nubijsko hrvanje, ples tajanstvenih derviša i boravak u sudanskom pritvoru nakon građanskih nemira u kojima se pucalo na prosvjednike.

Bez obzira na dramatičan završetak ovog putovanja, autor će vam objasniti zašto i dalje smatra da su Sudanci, uz Irance i ljude s prostora bivše Jugoslavije zapravo najbolji domaćini na svijetu.

Početak programa je u 19 sati.

O autoru: Jurica Galić Juka hrvatski je putopisac, profesionalni fotograf i svjetski putnik iz Splita. Stalni je suradnik kultnog časopisa “Meridijani” i član FIJET-A, najstarijeg svjetskog udruženja putopisnih žurnalista. U fotografiji je osvojio pedesetak svjetskih i nacionalnih nagrada, a na izložbama je samostalno izlagao 13 puta. Za svoja putovanja kaže da su mu poslanje a ne puko prevaljivanje kilometara. Njegov žanr je putopisna i dokumentarna fotografija, a omiljene teme su portreti, ulica, pejzaž i ostaci drevnih civilizacija.

Društvene mreže:

https://www.instagram.com/jurica_galic_juka/https://www.youtube.com/c/JuricaGali%C4%87Juka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli objavu