Naslovnica GOSPODARSTVO Najbogatiji Hrvat: Nisam u životu doživio pojeftinjenje, slijedi rast cijena od 7-10%

  Najbogatiji Hrvat: Nisam u životu doživio pojeftinjenje, slijedi rast cijena od 7-10%

  Podijeli objavu

  Vlasnik tvrtke Orbico, najvećeg europskog distributera robe, Branko Roglić komentirao je u N1 Studiju uživo poskupljenja s kojima se posljednjih mjeseci suočavamo. Kaže kako u narednih mjesec dana očekuje dodatni rast cijena.

  “Kad netko kaže da neće biti poskupljenja… Svako poskupljenje ispod 10 posto je razumljivo i očekivano. To treba reći. Trajat će sve dok traje i energetska kriza. Vidite da se sad situacija malo stišava. Očekujemo da će se to za pola godine stišati i da će cijene energije doći na neku razinu kakva je bila ranije. Neće nikada biti isto, ali očekujem da će nešto biti razumnije. Ja u životu još nisam doživio da su cijene pojeftinile, a doživio sam da su poskupile. Računam da će u narednih mjesec dana cijene narasti sedam do deset posto”, govori Roglić, prenosi Poslovni.hr.

  Njegova je tvrtka najveći distributer u Europi i on kaže da će proizvodi poskupljivati po kategorijama, ali i da se “nikom ne isplati poskupljivati jer na taj način pada prodaja”.

  “Nitko od dragosti ne poskupljuje svoj proizvod nego od prisile”, kaže dodajući da rad u njegovim kompanijama neće poskupljivati, ali da će na tržište prenijeti cijene koje dobije od dobavljača.

  Poslovni.hr

  Podijeli objavu