Naslovnica GOSPODARSTVO Najbolja gazirana voda na svijetu dolazi iz BiH

  Najbolja gazirana voda na svijetu dolazi iz BiH

  Podijeli objavu

  U američkom Berkeley Springsu, na najvećem svjetskom testiranju (degustaciji) mineralnih voda, Tešanjski dijamant osvojio je zlatnu medalju u kategoriji gaziranih voda!

  Proglasio je to danas stručni žiri kojeg je činilo 12 članova, a odluka je donesena “na bazi okusa, mirisa, osjećaja u ustima i naknadnog okusa”. Srebrenu i brončnu medalju odnijele su vode sa Novog Zelanda i Italije – piše Biznisinfo.ba.

  Na ovom najprestižnijem festivalu voda u svijetu u konkurenciji je bilo 100 voda s pet kontinenata, računajući sve kategorije.

  U posljednjih 18 godina (od 2005.) Tešanjski dijamant je u Americi četiri puta osvajao medalje, a današnja (peta) zlatna medalja konačna je potvrda vrhunskog kvaliteta voda iz BiH. Jer, podsjetimo, ranije su u Berkeley Springsu višestruko osvajali medalje i ostali proizvođači mineralnih voda iz Tešnja, a ima ih čak pet.

  „Dosljednost pobjednika iz godine u godinu sa različitim sudijama potvrđuje izbor“, piše na službenoj web stranici ovog najvećeg svjetskog festivala mineralnih voda. „To također govori o impresivno visokom kalibru prijavljenih voda“, navodi se.

  BiH je službeno najbogatija u regiji i među vodećim je državama u svijetu po količini i čistoći vode.
  Unatoč tome, BiH je u prvih 11 mjeseci prošle godine uvezla vode u vrijednosti 210 milijuna maraka, čime su srušeni dosadašnji višegodišnji rekordi, pokazuju podaci Uprave za neizravno oporezivanje. Najviše vode u BiH u vrijednosti 29 milijuna KM, uvezeno je iz Srbije.

  Biznisinfo.ba

  Podijeli objavu