Naslovnica SPORT Svečano otvorena obnovljena kuglana Brotnjo

Svečano otvorena obnovljena kuglana Brotnjo

Podijeli objavu

Kuglački klub Brotnjo krajem listopada prošle godine održao je izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika upravnog odbora i kluba izabran Miroslav Krndelj, a za potpredsjednika Ivan Sušac te je, uz ostale točke dnevnog reda, razgovarano o projektu adaptacije i uređenja postojeće kuglane u Međugorju.

Klub je ubrzo nakon toga, uz podršku Općine Čitluk, ali i zaljubljenika u kuglanje, započeo projekt koji je kuglačkom klubu omogućio ponovno natjecanje na području općine Čitluk. Naime, KK Brotnjo bio je domaćin u Mostaru, no nakon sinoćnje svečanosti Kuglački klub Brotnjo domaće će utakmice igrati u obnovljenoj dvorani.

– Drago mi je da sam danas ovdje na otvaranju obnovljene kuglane Brotnjo. Iskrene čestitke Kuglačkom klubu Brotnjo i ljudima koji vode klub na onome što je učinjeno u kratko vrijeme. Ovdje smo prije četiri mjeseca imali sastanak na kojem je razgovarano o obnovi prostorija. Možemo vidjeti što je ovdje sve urađeno od tada. Sada imamo kuglanu koja zadovoljava sve uvjete da se u noj odigrava Premijer liga. Vjerujem da će se to ovdje, uz ovu ekipu Brotnja i ljudi oko kluba, uskoro i dogoditi. Sa svoje strane mogu reći da će Općina Čitluk biti uz ovaj klub i u narednom periodu – poručio je prije svečanog otvaranja Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk.

Načelniku Radišiću pripala je čast da presijecanjem vrpce na svečan način obilježi otvaranje obnovljene kuglane Brotnjo, a uz načelnika u presijecanju vrpce sudjelovali su Goran Sušac, Niko Tolj Toljević, Zdravko Smoljan i Boro Vučić, koji su kao zaljubljenici u kuglanje u projektu obnove kuglane imali jako značajnu ulogu.

Novoobnovljenu kuglanu blagoslovio je fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža – Gradnići, a otvaranju kuglane nazočili su mnogobrojni uzvanici koji su uz glazbu uživali u ugodnom društvu i bogatoj gastronomskoj ponudi.

Svečano otvaranje kuglane Brotnjo odigravši nekoliko prijateljskih utakmica dodatno su uveličali članovi Kuglačkog kluba Brotnjo i njihove kolege iz hercegovačkih općina i gradova.

Kuglana Brotnjo zakupljena je na sedmogodišnje razdoblje te će Kuglački klub Brotnjo u njoj moći, nakon cjelovite obnove, trenirati i igrati utakmice bez naknade, a kuglana će biti na raspolaganju i rekreativcima.

Citluk.ba

Podijeli objavu