Naslovnica Obavijesti Kriza u Siriji: Marijini obroci koordiniraju hitnu pomoć s partnerom u Alepu

Kriza u Siriji: Marijini obroci koordiniraju hitnu pomoć s partnerom u Alepu

Podijeli objavu

Međunarodna humanitarna organizacija Marijini obroci pokrenula je hitan apel kako bi pomogla u prehrani djece pogođene nedavnim potresima u Siriji.

Sirija je jedna od najsiromašnijih zemalja na Bliskom istoku. Opterećena građanskim ratom od 2011. godine, većina male djece nikada u životu nije upoznala mir ili stabilnost, suočava se s ogromnim izazovima u mogućnosti pohađanja škole i obrazovanja.

Marijini obroci osiguravaju obroke djeci u gradu Alepu od 2017. godine, radeći u suradnji sa svojim iskusnim i pouzdanim partnerom Dorcasom. Program školskog hranjenja obično doseže 5 024 djeteta u 18 obrazovnih ustanova.

Zbog posljedica potresa, mnoge škole sada se koriste kao skloništa za one koji su izgubili svoje domove. Od velike je važnosti da Marijini obroci nastave dolaziti do djece s dnevnim obrokom kako bi im pružili osjećaj sigurnosti, kao i prijeko potrebnu prehranu.

Graeme Little, glavni direktor programa u Marijinim obrocimakaže: “Iskusni i visokokvalificirani tim u Dorcasu već je mobiliziran i odlazi u zajednice sa zalihama hrane. Odlučni smo, unatoč razaranju potresa, održati naše obećanje, pružajući djeci dnevne obroke. Naš hitni apel osigurat će nastavak našeg rada u ovim izazovnim i nestabilnim okolnostima.”

”Najveće poteškoće s kojima se pogođena područja trenutno suočavaju su: nedovoljna brzina i nedovoljne količine dopremanja pomoći, velike štete nastale na vodovodnoj i elektro infrastrukturi, otežan pristup zdravstvenoj pomoći i lijekovima, te smanjen pristup gotovini i zalihama hrane.

Za više informacija i za način kako pomoći, posjetite marysmealsmedjugorje.org i marysmeals.org

Podijeli objavu