Naslovnica CRNA KRONIKA Preminuo fotograf Stojan Stole Lasić

Preminuo fotograf Stojan Stole Lasić

Podijeli objavu

U Mostaru je danas, u svojoj 73. godini, nakon teške bolesti, preminuo legendarni mostarski fotograf i fotoreporter Večernjeg lista Stojan Stole Lasić.

Stole je bio kroničar društvenih zbivanja, kojeg ćemo vječno pamtiti po njegovim slikama koje su dokaz da njegov život nije bio uzaludan. Rođen je 1950. godine u rudarskoj obitelji u Mostaru, gradu u kojem je završio osnovnu i srednju školu. Nakon Glazbene akademije u Splitu, stekao je zvanje glazbenog pedagoga i više od četiri desetljeća predavao Glazbeni odgoj u školama.

poster
Bio je vrstan pedagog naraštajima u Đačkom domu u Mostaru, te jedan od utemeljitelja Ansambla Mostarske kiše i Mostarskog teatra mladih. Kao fotoreporter bio je suradnik brojnih medija u BiH i cijeloj regiji, a najveći trag ostavio je u Večernjem listu u kojem je ostao do kraja svoga života.

Otišao je Stole, otišao je sijedi brko s fotoaparatom u ruci, nećemo ga više sresti na promocijama, utakmicama, izložbama, koncertima, ali ostat će zauvijek u našim srcima. Njegovim odlaskom izgubili smo svi, a najviše njegova obitelj i mi koji se bavimo novinarstvom, kulturom i umjetnošću.

Posljednji ispraćaj Stojana Stole Lasića bit će u petak, 17. veljače u 12.15 sati, ispred Mrtvačnice Bijeli Brijeg u Mostaru, a pokop u 13 sati na groblju Smrčenjaci.

Vecernji.ba

Podijeli objavu