Naslovnica CRKVA Fra Ante Bešlić: Koliko daleko odselit od roditelja? Da ti mater ne...

Fra Ante Bešlić: Koliko daleko odselit od roditelja? Da ti mater ne može u kućnim papučama doći do tebe

Podijeli objavu

Na susretu Hrvatskog Nadzemlja, fra Ante Bešlić bio je gost predavač i savjetovao mlade koliko bi se daleko trebali odseliti od roditelja. Njegova izjava nasmijala je okupljene.

Hrvatsko Nadzemlje, koje djeluje pri Uredu za pastoral mladih Split, objavilo je krajem siječnja na Facebooku izjavu fra Ante Bešlića koji je, kako navode, bio gost predavač na njihovom susretu. Isječak koji su podijelili prikazuje Bešlića koji mlade savjetuje što bi trebali napraviti kako bi se nakon fakulteta udali ili oženili.

“Ono najbolje po završetku fakulteta što možete napravit’ da bi se udali i oženili je odselit’ od roditelja. Koliko daleko? Toliko daleko da mater ne može u kućnim papučama doći do tebe”, kazao je, a potom je dvoranom odjeknuo smijeh. Video možete pogledati ovdje.

Inače, Hrvatsko Nadzemlje projekt je Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili i pokrenuli sami mladi u ožujku 2010. godine Namijenjen je prvenstveno studentima i mladim radnicima, ali otvoren je i starijim srednjoškolcima te svima koji se osjećaju mladi. Kako je pojašnjeno na službenoj stranici, projekt želi biti reakcija na sve negativnosti u društvu.

“Nadzemlje je tako reakcija na ono što jednim imenom možemo nazvati hrvatskim podzemljem te nastoji mladima na kreativan način ponuditi nešto pozitivno, podsjetiti ih na ljepotu dobra, poštenja i pravde, potaknuti ih da živeći te vrijednosti u svom životu mijenjaju naše društvo, a sve u duhu tradicionalnih vrijednosti Katoličke Crkve”, navode.

Večernji List

Podijeli objavu