Naslovnica POLITIKA Banalizacija antisemitizma, zločina, govora mržnje i poricanje holokausta ozbiljna prijetnja izgradnji mira

Banalizacija antisemitizma, zločina, govora mržnje i poricanje holokausta ozbiljna prijetnja izgradnji mira

Podijeli objavu

Hrvatski narodni sabor BiH (HNS BiH) s dubokim pijetetom obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Na današnji dan se sjećamo šest milijuna nedužnih ubijenih Židova i milijuna Roma, Slavena, osoba s invaliditetom i disidenata od nacističkoga režima u Drugom svjetskom ratu, priopćio je HNS BiH, a prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U priopćenju se dodaje da HNS BiH ostaje opredijeljen za kulturu njegovanja sjećanja na holokaust i razvoj edukativnih programa koji će budućim generacijama usaditi povijesne činjenice i podići svijest o holokaustu i svim okolnostima koje su dovele do najvećega zla u povijesti čovječanstva.

“Banalizacija antisemitizma, zločina i svih oblika govora mržnje, kao i poricanje holokausta, ozbiljna su prijetnja ljudskim pravima, izgradnji mira, tolerancije i demokratskoga društva”, istaknuto je.

Na današnji dan iz HNS-a su se prisjetili i hrabrih pripadnika hrvatskoga naroda i hrvatskih pravednika među narodima koji su stali u zaštiti Židova i svih ugroženih skupina tijekom Drugoga svjetskog rata.

HMS.ba

Podijeli objavu