Naslovnica KULTURA Predstavljanje knjiga Mire Gavrana i fra Marinka Šakote

Predstavljanje knjiga Mire Gavrana i fra Marinka Šakote

Podijeli objavu

Miro Gavran, hrvatski književnik i dramatičar, 22. studenog gostovat će u Čitluku. Tijekom posjeta Gavran će, zajedno sa svojom suprugom Mladenom, glumicom i redateljicom, posjetiti Srednju školu dr. fra Slavka Barbarića i gostovati na književnoj večeri.

Književni susret u čitlučkoj srednjoj školi organiziraju Ogranak Matice hrvatske Čitluk i Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića, a edukativno druženje održat će se s početkom u 12,40 sati. Mladena i Miro Gavran s učenicima će razgovarati o kazalištu i književnosti te im približiti umjetničko stvaralaštvo.

Nešto kasnije, u 19 sati u Hotelu Brotnjo bit će predstavljene dvije knjige, a riječ je o knjizi „Obrana Jeruzalema“ autora Mire Gavrana i „Moguće? Danas?“ autora fra Marinka Šakote.

Navedeni susret, razgovor i predstavljanje knjiga organizira se u godini obilježavanja 180. obljetnice Matice hrvatske, povodom 151. obljetnice rođenja i 100. obljetnice smrti fra Didaka Buntića. U predstavljanju navedenih knjiga sudjelovat će: Miro Gavran, predsjednik Matice hrvatske, fra Marinko Šakota, jedan od idejnih začetnika manifestacije Didakovi dani, glumica Mladena Gavran i Andrija Stojić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Čitluk.

Glazbeni doprinos programu predstavljanja knjiga dat će ženska vokalna skupina HKUD Didak i učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Citluk.ba

Podijeli objavu