Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Popularni radio ima novo ime!

  Popularni radio ima novo ime!

  Podijeli objavu

  Potvrđeno je ono o čemu se šuška danima. Poznati medijski brend narodni otišao je u povijest, a lansiran je novi – bravo! Katijan Knok, čelnik ovog radijskog lidera koji je prošao kroz kompletni rebranding, u razgovoru za Jutarnji.hr je otkrio zašto su se odlučili na ovu transformaciju, kako misle probiti čarobnu granicu slušanosti, ali i boji li se negativnih reakcija.

  Veliko ste iznenađenje priredili slušateljima.

  – Kod nas nikad nije dosadno, dapače.. Dugo se već na ovim frekvencijama diktiraju trendovi po kojima smo postali prepoznatljivi na tržištu ne samo radija nego i medija općenito. Svaki tjedan uz nas je više od milijun slušatelja, lista čekanja na sponzorske minute sve je duža, ostvarujemo najbolje poslovne rezultate ikada što se jednog radijskog nakladnika tiče, međutim, isto tako svjesni smo da smo dosegli maksimalni tržišni potencijal, a pritom napominjem da u posljednje dvije godine stagniramo u pogledu slušanosti. Kako nam se ne bi dogodio neželjeni scenarij pada nakon razdoblja uzleta i stagnacije, odlučili smo se na zaokret, koji znači da – narodni postaje povijest! Novi brand zove se bravo!

  Ako je sve tako odlično, zašto promjene?

  – Zato što se s vrha dalje ne može, svjesni izazova koji se događaju na lokalnom i svjetskom tržištu, želimo slušateljima ponuditi nešto novo, nešto drugačije, a klijentima dati dodatni vjetar u leđa.

  S kojim adutima namjeravate to ostvariti?

  – U bravo! smo inkorporirali najbolje od narodnog, ali i postrožili kriterije za plasiranje domaćih hitova. Napravili smo i selekciju svjetskih hitova, koji će činiti 15 posto glazbenog sadržaja, u prijevodu dvije pjesme po satu. Prepoznaju se na prvu, ali uglavnom ih nećete čuti kod naše konkurencije. Zašto? Zato što se mi ne ograničavamo glazbeni žanrom, nego se vodimo osjećajem. Najveći radijski autoriteti reći će vam da je radio upravo to – emocija, a to smo pretočili i u naš novi glazbeni slogan ‘i osjećaj i feeling‘. Pritom nastavljamo s analizama preferencija publike. Usudim se reći da nakon godina istraživanja nitko ne zna bolje od nas kako Hrvatska glazbeno diše.

  Kako diše i što to konkretno znači za vaš program?

  – Znači da je bravo! mjesto na kojem se jednostavno dobro osjećate i gdje prizivate emocijama obojane slike, od nadanja do uspomena. Na bravu! će nas na to putovanje voditi Oliver, Grašo, Gibonni, Doris, Nina, Aki s Valjkom, Cvek, ali i Freddie Mercury, Rihanna, Tina Turner, Ed Sheeran i mnogi drugi. Poseban naglasak smo stavili na soundtrackove iz najvećih svjetskih filmova i serija.

  Podijeli objavu