Naslovnica LOKALNO Predstavnici Općine Čitluk i mjesnih zajednica sudjelovali na konferenciji u Neumu

Predstavnici Općine Čitluk i mjesnih zajednica sudjelovali na konferenciji u Neumu

Podijeli objavu

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, u Neumu je održana konferencija na kojoj se okupilo dvjestotinjak predstavnika mjesnih zajednica iz 41 grada i općine iz BiH, uz koje su konferenciji nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici donatora, UNDP-a, Saveza općina i gradova FBiH i RS te predstavnici mjesnih zajednica iz inozemstva.

Cilj konferencija je omogućiti razmjenu iskustava o ulozi, funkcijama i uslugama koje pružaju lokalne zajednice svojim građanima, a u radu konferencije s područja naše općine sudjelovali su: Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk, Slaven Markota, koordinator projekta ispred Općine Čitluk, Josip Šaravanja ispred MZ Donji Hamzići, Branimir Musa ispred MZ Čerin, Marija Prskalo, ispred MZ Gradnići, Dalibor Čarapina ispred MZ Krehin Gradac i Tomislav Soldo ispred MZ Vionica.

Dvodnevna konferencija za sve sudionike bila je lijepa prigoda za razmjenu iskustava, razgovore o dobrim iskustvima iz različitih općina i gradova, kao i prigoda za razgovore o nastavku suradnje s donatorima.

Projekt „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ je zajednički projekt Vlade Švicarske i Švedske, a za njegovu provedbu zadužen je Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH). U drugoj fazi navedenog projekta sudjeluje pet mjesnih zajednica s područja općine Čitluk, koje su kroz sudjelovanje u projektu dobile informatičku opremu te će dobiti podršku u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Citluk.ba

Podijeli objavu