Naslovnica GOSPODARSTVO Marinada d.o.o. Mostar – Priopćenje za javnost

  Marinada d.o.o. Mostar – Priopćenje za javnost

  Podijeli objavu

  Povodom neistinitih tvrdnji koje su iznesene u hrvatskom Saboru o aktivnostima i statusu tvornice za preradu rajčica kod Mostara želimo informirati javnost da su iste neistinite i zlonamjerne s ciljem stvaranja nesloge i nepovjerenja u odnosima Hrvatske i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

  Posebno odbacujemo neutemeljene tvrdnje pojedinih zastupnika da u proteklom periodu „ništa nije napravljeno, da nema tvornice te da je sve ostalo na kamenu temeljcu“.

  Stvarno stanje, investicije, djelovanje, kao i fotografije same tvornice koja se prostire na 4500 m2 zatvorenog i 11500 m2 predviđenog manipulativnog prostora te velikih zasađenih poljoprivrednih površina na poljima Mostara, Ljubuškog, Širokog Brijega, Stoca i Livna u potpunosti demantiraju navedeno.

  O značaju investicije, trenutnih  i kao i planiranih aktivnost, kompanije Marinada d.o.o. Mostar, svjedoče zaposleni i desetine kooperanata koji u svojim OPG-ovima, poljoprivrednim i braniteljskim zadrugama i udrugama te poljoprivrednim obrtima imaju stotine angažiranih ljudi u proizvodnoj sezoni.

  Posebno smo pogođeni zloupotrebama i dovođenjem u zabludu javnosti glede najiskrenijih namjera Predsjednika hrvatske Vlade i Hrvatske demokratske zajednice mr. sc. Andreja Plenkovića, koji vjeruje i podržava projekte koji su usmjereni na osiguranje boljeg života tisuća obitelji i stotina branitelja, koji su već sada okupljeni uz rad kompanije Marinada d.o.o. Mostar. Mi, dolje potpisani, posebno izražavamo zahvalnost Vladi Republike Hrvatske koja je znala prepoznati potrebu Hrvata u Bosni i Hercegovini i potpomoći investiranje u kapitalne programe koji osiguravaju održivost i opstanak u ovom dijelu regije.

  Kompanija Marinada d.o.o. Mostar  s osnovnom djelatnošću u oblasti  proizvodnje te prerade voća i povrća osnovana je 2018. godine i u proteklom periodu Tvrtka Marinada d.o.o. Mostar postala je jedna od najvećih proizvođača i otkupljivača povrća u BiH. Samo u protekle tri godine proizvela je, otkupila i izvezla preko 5 tisuća tona povrća.

  Marinada d.o.o. Mostar završava izgradnju prehrambene tvornice s čak 60 posto većim produktivnim kapacitetom nego što je bilo planirano početkom 2020. godine. Iz tog razloga se i sama investicija značajno povećala a završetak iste produžio.  Izgradnja se realizira putem vlastitih, kreditnih i grant sredstava. Početak proizvodnje u tvornici se očekuje 2023. godine. Razlog prolongiranja početka prerade u novoj tvornici krije se u činjenici povećanja investicije te nedostatka materijala na svjetskom tržištu od kojih se izrađuju pogoni za preradu voća i povrća što je posljedica poremećaja globalnog lanca opskrbe uzrokovanog pandemijom korona virusa i ratom u Ukrajini.

  Kao i svaka kompanija i mi u Marinada d.o.o. pravovremeno razmišljamo o strateškim partnerima u svim poljima, poslovanja od dobavljača do kupaca, koji će osigurati dugoročno stabilno poslovanje kompanije. Glede toga, poslovni odnosi između Marinade i Podravke definirani Ugovorom, vode ka primarnoj uspostavi dugoročnih kooperantskih odnosa i poslovne suradnje koja će rezultirati razvojem sirovinske baze za proizvodnju sirovina i poluproizvoda za prerađivačke kapacitete Podravke, kao i eventualno gotovih proizvoda za koje Podravka ima poslovni interes na raznim tržištima. Ugovor o poslovnoj suradnji ne predviđa ulazak Podravke u suvlasništvo. Stabilnost i razvoj poljoprivredne i prerađivačke komponente poslovne suradnje interes je obiju kompanija.

  Pozivamo vas da spriječimo uznemiravanje javnosti iznošenjem netočnih tvrdnji. Također vas pozivamo da se ujedinimo u podršci kapitalnim projektima koji će dugoročno osigurati poboljšanje života svim  našim građanima.

   

  U potpisu tvrtka MARINADA sa dijelom kooperanata:

  –  MARINADA d.o.o. Mostar
  –  BRANITELJSKA ZADRUGA DRAGOVOLJAC p.o. Široki Brijeg
  –  UDRUGA HRVATSKIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA 1991 Široki Brijeg
  –  UDRUGA VETERANA ANTITERORISTIČKE POSTROJBE VOJNE POLICIJE HVO Mostar
  –  SPD ABER Ljuti Dolac Široki Brijeg
  –  SD AGRO ČOLAK Otok Ljubuški
  –  BRANITELJSKA ZADRUGA GARDIST Mostar

  OPG:

  –          Veronika Čolak
  –          Milijan Boras
  –          Ivan Tomić
  –          Vice Nižić
  –          Jerko Vukšić
  –          Mario Alilović
  –          Slobodan Markotić
  –          Damir Čović
  –          Tomas Bevanda
  –          Željko Pušić
  –          Slaven Vidačak
  –          Ivan Grle
  –          Branko Planinić
  –          Kristijan Damjanović
  –          Krešimir Kvesić
  –          Ivan Kvesić
  –          Stanko Kvesić
  –          Zlatan Zelenika
  –          Josip Sušac
  –          Stipe Dalić
  –          Angela Čović
  –          Stojan Bevanda
  –          Ante Alilović
  –          Ivica Ljubić
  –          Ivan Pušić
  –          Bože Pušić
  –          Srećko Tole
  –          Ante Popović
  –          Ante Zovko
  –          Dražan Krešić
  –          Berislav Knezović
  –          Marko Tikvić
  –          Željko Arapović
  –          Adi Dizdar
  –          Smilja Jarkić
  –          Ivica Dolić

  Podijeli objavu