Naslovnica Najave Raštikijada 2022 – najveći kulinarski događaj u Hercegovini

Raštikijada 2022 – najveći kulinarski događaj u Hercegovini

Podijeli objavu

U ponedjeljak 31.10.2022 od 16 sati na Agroturizmu Marića gaj u Ružićima pored Gruda otvara se jedan od najvećih kulinarskih događaja u Hercegovini, Rašrtikijada 2022.

Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postala tradicionalna manifestacija za ovo doba godine te se održava po 10. put i privlači sve više posjetitelja.

Na raštikijadi 2022 natječe se 50 ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske za najbolja tradicionalna i inovativna jela od raštike. Dva tročlana žirija ocjenjuju svako jelo posebno, po
unaprijed određenim kriterijima, ocjenama od 5 – 10. Jelo koje ima najveći zbroj bodova u svim kategorijama je pobjedničko.

Nagrade koje se dodjeljuju su 1., 2., i 3. mjesto u kategoriji tradicionalna hercegovačka jela od raštike te najbolje inovativno jelo od raštike. Također nagrađuje se i najšarmantnija ekipa.

Pored raštike za odličnu kulinarsku ponudu potrudit će se ekipe izvan kategorija: Udruga prijatelji Goričan koja će prezentirati kulinarske specijalitete Međimurja, Udruga prvenstvo svijeta i okolnih sela iz Belog Manastira priprema svim posjetiteljima šarana na rašljama, grah u ćupovima i čvarke, Agroturizam Konavle za posjetitelje priprema tradicionalne specijalitete konavola i dubrovačkog kraja. Pored navedenih ekipa i agroturizma Marića Gaj za sve posjetitelje priprema raštiku izvan kategorije, najbolje Hercegovačke uštipke i roštilj.

Za zabavni dio pobrinuti će se tri sastava: TS Đeram, TS Stari fenjer i Broćanski bećari.

Svi koji žele mogu posjetiti Agroturizam Marića gaj 31.10.2022 od 16h te kupnjom promotivne čaše u vrijednosti od 20 KM kušati sve navedene specijalitete, piti domaća vina i uživati u zabavi.

Podijeli objavu