Naslovnica DRUŠTVO Budući kuhari i kuharice prezentirali svoje vještine

Budući kuhari i kuharice prezentirali svoje vještine

Podijeli objavu

Kuhari diljem svijeta 20. listopada obilježavaju Međunarodni dan kuhara te su stoga danas i učenici smjera kuhar-konobar Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića obilježili dan koji je posvećen promociji kuharske struke, a u isto vrijeme i promociji zdrave prehrane.

Učenici su zajedno sa svojim profesorima stručnih predmeta i bosansko-hercegovačkim masterchefom Nihadom Mameledžijom, posebnim gostom današnje proslave, pripremili prezentaciju svojih vještina za njihove kolege učenike, djelatnike SŠ dr. fra Slavka Barbarića i uzvanike iz javnog života.

– Dvadesetog listopada svake godine kuhari diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan kuhara, organiziraju radionice, predavanja, pripremaju različite delicije. Naši kuhari, uz podršku nastavnika kuharstva i našega gosta chefa Nihada Mameledžije, pripremili su različite delicije koje ćete imati priliku kušati. Dragi kuhari čestitam vam Međunarodni dan kuhara – kazala je prof. Adela Škutor, ravnateljica SŠ dr. fra Slavka Barbarića – Čitluk.

Ravnateljica je također na početku proslave poželjela srdačnu dobrodošlicu uzvanicima iz javnog života, dok je voditeljica programa istaknula kako je tema ovogodišnje proslave Međunarodnog dana kuhara „Zdrava hrana za budućnost“.

Na proslavi je istaknuto kako zapaženo mjesto među prijateljima i pomagačima rada i djelovanja čitlučke srednje škole zauzimaju Općina Čitluk, Udruga gospodarstvenika Brotnjo, hoteli, restorani, turističke agencije, Zavod za školstvo, osnovne škole s područja Brotnja, no da, uz ostalu podršku, posebna zahvala pripada glavnom sponzoru BLAŽ Enology.

Ulogu i zasluge udruge BLAŽ istaknuo je i Nihad Mameledžija, koji je svojim kulinarskim umijećem pridonio lijepoj prezentaciji kuharske struke.

– Pozdravio bih ovu divnu mladost ovdje. Prije više od trideset godina završio sam školu i kada dođem u ovakve ambijente postanem dio njih. Bilo je lijepo raditi s njima, a i biti s vama danas ovdje. Zahvaljujem se prije svega udruzi BLAŽ koja je napravila mnogo toga za ovu regiju, Međugorje i Čitluk. Udruga je napravila jednu kuharsku akademiju koja će ubuduće napraviti mnogo lijepih stvari za mlade kuhare, posebno one koji su najtalentiraniji i žarko žele uspjeti u ovom poslu – poručio je Nihad Mameledžija i dodao kako je i današnja proslava velika stvar za mlade kuhare te da je potrebno nastaviti ovaj i slične programe.

Uz učenike u današnjoj proslavi značajan doprinos dali su profesori i nastavnici kuharstva, slastičarstva i konobarske struke. Lijepom proslavom Međunarodnog dana kuhara oni su promovirali svoju struku, ali i još jednom podsjetili kako kuhari imaju važnu ulogu u svakodnevnom životu i kako od sasvim običnih namirnica mogu napraviti prava mala remek djela koja razveseljavaju sve koji ih konzumiraju.

Glazbeni doprinos proslavi dao je mladi glazbenik Josip Odak.

Citluk.ba

Podijeli objavu