Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Preživjela 21 dan u jami, HGSS joj spasio život

  Preživjela 21 dan u jami, HGSS joj spasio život

  Podijeli objavu

  Zvuči kao scenarij iz noćnih mora: pad na dno jame kojeg nitko nije vidio, iz kojeg sami ne možete izaći. Hrane nema, vode nema. Punih 21 dan provedete na dnu jame. Kako ste ostali živi, nikome nije jasno. Vjerojatno je negdje bila kakva lokva vode. Nakon gotovo mjesec dana užasa i straha, kao i smrti koja se neminovno, ali sporo prikrada, sasvim slučajno vas netko vidi i pozove pomoć.

  Sve to doživjela je jedna nesretna kujica iz Dalmatinske zagore. Riječ je o lovačkom psu koji je, ne zna se kako, pao u 12 metara duboku jamu blizu zaseoka Čulavi, nedaleko od Vrgorca. Lovci su, sasvim slučajno, vidjeli psa i pozvali pomoć. Iz HGSS stanice Makarska spasitelji su odmah krenuli na teren. Trebalo im je 45 minuta hoda do jame.

  Bilo je potrebno spustiti spasioca na dno kako bi se životinja izvukla. Akcija je uspješno prošla i kujica se uskoro opet našla na slobodi. Odmah je pozvan vlasnik, kojem je predana, s nadom da više nikada neće morati proći pakao kakav je prošla zadnjih 21 dan, sama i gladna na dnu duboke jame.

  Jutarnji.hr

  Podijeli objavu