Naslovnica DRUŠTVO Međunarodni dan mentalnog zdravlja – Kampanja „Može se dogoditi svakome“

Međunarodni dan mentalnog zdravlja – Kampanja „Može se dogoditi svakome“

Podijeli objavu

Međunarodni dan mentalnog zdravlja svake godine obilježava se 10. listopada i to je još jedna prigoda da naglasimo njegov značaj u svakodnevnom životu.

Caritas Bosne i Hercegovinezajedno s partnerskim organizacijama, u okviru regionalnog projekta SOCIETIES 2 kojeg financira Europska unija, realizira kampanju pod nazivom “Može se dogoditi svakome“koja ima za cilj podići svijest javnosti o značaju mentalnog zdravlja.

Ove godine naglasak je stavljen na praktične savjete koji mogu pomoći svakom pojedincu u očuvanju mentalnog zdravlja, poput boravka u prirodi, slušanje glazbe, vožnje biciklom, pravile uporabe lijekova i mirnog sna. Za razliku od ljudi, mentalnesmetnje ne diskriminira, ne bira spol, uzrast, zanimanje, razinu inteligencije ili obrazovanja… Nitko nije imun! Može se dogoditi svakome!

Kampanja je jedna od aktivnosti projekta „SOCIETIES 2“ kojeg financira Europska unija, a realizira se u 5 IPA zemalja: Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo, Albanija i Crna Gora. Projekt provodi alijansa od 12 nevladinih organizacija, a u Bosni i Hercegovini za projekt su zaduženi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s Udrugom roditelja i djece s posebnim potrebama „Vedri osmijeh“ iz Mostara. Projekt ima za cilj ojačati organizacije civilnog društva koje rade s osobama s invaliditetom.

Kampanja je organizirana u virtualnom okruženju putem društvenih mreža i web stranica. Različite ilustracije na zanimljiv način prenose poruku o važnosti mentalnog zdravlja. Pozivamo medije da u skladu sa svojim mogućnostima objave pripremljeni materijala koji je dostupan na mrežnoj stranici Caritasa Bosne i Hercegovine i može se besplatno preuzeti: http://caritas.ba/hr/kampanje/32

 

Podijeli objavu