Naslovnica DRUŠTVO Ani Šego nagrada za najbolju govornicu u Školi medijskog prava održanoj u...

Ani Šego nagrada za najbolju govornicu u Školi medijskog prava održanoj u Sarajevu

Podijeli objavu

Naša Broćanka, Ana Šego iz Bijakovića, uspješna studentica IV. godine preddiplomskog studija prava Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, protekloga vikenda osvojila je hvale vrijednu nagradu za svoje iznimne oratorske sposobnosti..

Naime, u razdoblju od 21. do 26. rujna Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu je u suradnji s Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini realizirao II. školu medijskog prava pod nazivom: “Freedom of Expression on Social Networks: Influential Users and Prohibited Speech” u kojoj je sudjelovalo 18 studenata i studentica s osam javnih pravnih fakulteta iz cijele BiH, među kojima i s Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Škola, akreditirana s 3 ECTS boda, je imala za cilj potaknuti studente da se aktivno bave temama iz oblasti medijskoga prava s naglaskom na zaštitu slobodnog govora, te je u sklopu iste održana natjecateljska simulacija javne rasprave pred Europskim sudom za ljudska prava.

Ana je u sklopu simulacije javne rasprave pred Europskim sudom za ljudska prava u timskoj kategoriji osvojila prvo mjesto kao članica pobjedničkoga tima “Titulus”, a u pojedinačnoj kategoriji nagradu za najbolju govornicu natjecanja.

Također, Ani ovo nije jedini ovakav uspjeh ove godine. U svibnju, Ana je u timskog kategoriji osvojila II. mjesto na državnom debatnom natjecanju “Majski dani debate” održanom u Banja Luci.

Ovo je samo jedan od uspjeha ove mlade i perspektivne studentice prava, te nestrpljivo čekamo buduće korake i uspjehe naše Broćanke. Anin pozitivan primjer svakako je poticaj mladima, posebice uoči početka nove akademske godine, i zasigurno kao dokaz kako trud uvijek bude nagrađen.

Podijeli objavu