Naslovnica GOSPODARSTVO Josip Grbavac gost podcasta “Imam ideju” portala Bljesak.info

  Josip Grbavac gost podcasta “Imam ideju” portala Bljesak.info

  Podijeli objavu

  Gost podcasta “Imam ideju” portala Bljesak.info ovaj put je gospodin Josip Grbavac, diplomirani inženjer računarstva, osnivač i direktor informatičke firme BITINFO d.o.o., dopredsjednik udruge gospodarstvenika Brotnjo. Oženjen je, otac petoro djece, međunarodni je karate sudac, vijećnik u OV Čitluk, a uz sve nabrojane obveze uvijek nađe i vremena da se na obiteljskom imanju bavi vinogradarstvom i vinarstvom te uzgojem raznog voća i povrća.

  Josip Grbavac se po završetku studija računalstva u Mostaru prvo zaposlio u školi kao nastavnik, a onda je odlučio prihvatiti jedan poziv za poslovni izazov u dalekoj Kini.

  “Mi smo tad bili puno bolji od Alibabe i da se nastavilo u tom smjeru, mislim da bismo bili u mnogome ispred. Pritom mislim da firmu za koju smo radili web shop. U toj ekipi koja je radila bili su ljudi iz cijele naše regije, radili smo skoro šest godina na tom projektu”, kaže naš gost o svom boravku u Kini, objašnjavajući na slikovit način čitav svoj put od dolaska u Hong Kong pa do kasnije privremenog preseljenja u SAD, također zbog posla. Veliko iskustvo koje je stekao radeći na tim projektima u Kini i Americi iskoristio je za formiranje vlastite tvrtke BitInfo d.o.o., koja i dalje ponajviše radi kompletna informatička rješenja za klijente na svjetskom tržištu.

  Gospodin Grbavac, veliki ljubitelj i majstor borilačke vještine karate, s oduševljenjem je govorio i o tom sportu, preporučujući ga mladim ljudima, a slušajući ovaj podcast, otkrit ćete i zašto to najtoplije preporučuje.

  Dakako, govorimo i o mnogim problemima s kojima se poduzetnici svakodnevno susreću, o mladim ljudima koji počinju svoje karijere, od odlascima stručnjaka iz naše zemlje za boljim životom, o stručnim potencijalima IT branše u BiH, te još nekim temama koje zasigurno mogu biti interesantne ljudima koji se bave sličnim poslovima, mladima koji razmišljaju o svome obrazovanju i zaposlenju, ali i općenito prosječnome građaninu koji dijeli zajedničku sudbinu građana ove zemlje u uvjetima kakvi trenutačno jesu.

  Kao i uvijek, sigurni smo da ćete uživati i ponešto naučiti gledajući i slušajući ovaj podcast.

  Bljesak.info

  Podijeli objavu