Naslovnica DRUŠTVO Nakon dvije godine održana Lovačka večer u organizaciji H.L.U. ‘Orao’ Čitluk

Nakon dvije godine održana Lovačka večer u organizaciji H.L.U. ‘Orao’ Čitluk

Podijeli objavu

Na tradicionalnoj lovačkoj večeri koju u organizaciji H.L.U. „Orao“ Čitluk nazočilo je 200 članova udruge te još 200-tinjak gostiju i uzvanika iz svih krajeva Hercegovine, kao i visokih hrvatskih dužnosnika svih razina vlasti.

Na početku same svečanosti u Hotelu Brotnjo, Stojan Musa, predsjednik H.L.U. „ORAO“ Čitluk pozdravio je predsjedatelja Doma naroda parlamenta FBIH i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a Tomislava Martinovića, ministara poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a Donku Jovića, ministara branitelja HNŽ-a Olivera Soldu, načelnika općine Čitluk Marina Radišića, prodekana medicinskog fakulteta dr. Antonia Sesara, direktora J.P. Službeni list Dragana Prusinu, generala Vladu Džoića, tajnika Kinološkog saveza HB Mirka Čolaka, dopredsjednika LS HB Matu Buntića, predsjednika Skupštine LS HB Krešu Ćavara, župnika župe Čerin fra Velimira Bagavca, predstavnike institucija iz različitih društvenih sfera, članove HLU Orao i sve ostale goste. Zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji ove večere, a posebno Upravnom odboru Udruge.

Uz zahvalu svima koji podržavaju rad HLU Orao, predsjednik Musa istaknuo je uspjehe koje članovi ove udruge postižu na natjecanjima u lovnom streljaštvu. Streljačka sekcija sudjeluje na natjecanjima aktivno od 2015. godine u sastavu: Mario Dugandžić, Marinko Zovko, Marijan Luburić i Tomislav Luburić. U tih 7 godina napravili su zadivljujuće rezultate na domaćim i međunarodnim turnirima. Osvojivši preko 80 pehara što u ekipnoj što u pojedinačnoj konkurenciji. Izdvojili bi da su 5 godina za redom osvajali prvenstvo članica saveza Herceg-Bosne, te da je naš strijelac Marijan Luburić 5 godina bio najbolji pojedinac na prvenstvu članica saveza. Također je istaknuo uspjehe kinološke udruge „Prijatelji“ koja organizira svake godine 4 kinološke manifestacije i ima preko 50 certificiranih pasa.

Istakao je problem lovišta te da treba kontinuirano raditi na ovom problemu kako bi se riješio, te da postoji način kako je to završeno u srednjoj Bosni.

Na kraju se zahvalio svim sponzorima lovačke večeri koji su omogućili bogatu tombolu na kojoj su bila tri karabina, četiri lovačke puške, tri zračne puške, bogate novčane nagrade i poklon bonovi.

Nazočnima su se obratili i načelnik općine Marin Radišić, dopredsjednik LS HB Mate Buntić i predsjedatelj Doma naroda parlamenta FBIH Tomislav Martinović.

Nakon himne i minute šutnje za sve branitelje i poginule lovce Brotnja uslijedila je večera. Po završetku večere uslijedila su razna priznanja.

Počasni članovi Udruge su postali: Miran Radišić, Tihomir Pehar, Mate Kvesić, Zdravko Zovko i Ivan Pinjuh – Ica.

Dobitnici zahvalnica za doprinos razvoju udruge su : Miran Medić, Zlatko Jarkić, Mario Aralo i Ante Šaravanja.

Dobitnici Odličja III reda su: Ivan Kvesić, Mario Milićević, Tomislav Barbarić, Zoran Martinović, Zvonimir Barbarić, Mario Pinjuh, Jozo Prusina i Ivan Ševo.

Dobitnici Odličja II reda su: Marijan Luburić, Tomislav Luburić, Ivan Glamuzina, Stipe Prusina i Žarko Ostojić.

Dobitnici Odličja I reda su: Milenko Luburić i  Marinko Zovko – Palja.

Glavnim sponzorima su uručene zahvalnice za unapređenje rada Udruge.

Nakon večere i uručenih priznanja izvučene su tombole, a glavnu nagradu lovački karabin Bergara B14 kal.300 Win osvojio je Tomislav Luburić.

Organizori su zahvalili voditeljici Antoneli Vučić, glazbenoj grupi „Škorpioni“ i Damiru Vasilju Šuli koji su uveličali ovu prekrasnu večer, kao i svim sponzorima koji su podržali lovačku večer i rad Udruge.

 

Podijeli objavu