Naslovnica DRUŠTVO VIDEO: HKUD Sv. Marko Vionica & “Big-Joki-Team” predstavili dvije pjesme vezane za...

VIDEO: HKUD Sv. Marko Vionica & “Big-Joki-Team” predstavili dvije pjesme vezane za Brotnjo

Podijeli objavu

Kada su vodstvo i članovi HKUD-a Sv.Marko Vionica najavili dvije glazbene numere s renomiranom ekipom glazbenih autora Jozom Jokanom Turudićem, Josipom Jocom Vukojom i Draganom Ivankovićem, broćanska publika nije mogla ni pretpostaviti da se iza projekta pod nazivom “Hercegovac i Brotnjak” krije prava glazbena etno poslastica.

Bilo je to pravo iznenađenje kada su ljubitelji etno glazbe premijerno poslušali pjesme na kojima je timski vrlo vrijedno rađeno.

Pjesme protkane posebnim emocijama, koje izazivaju autohtoni zvuci glazbala uvezani sa prepoznatljivim vokalima pjevačke skupine HKUD-a Sv.Marko Vionica, poglavito prvog vokala pjevačke skupine, Slavka Mandarića.

Pjesma “Hercegovac i Brotnjak” mogla bi se već lagano pozicionirati kao himna Brotnja, a i pjesma karakterističnog naslova “Humska zemlja” ima svoju broćansku priču.

Pjesme su melodične, pjevne, a tekstovi lako pamtljivi.

Na premijernom predstavljanju tijekom “11. Međunarodnih večeri folklora u Vionici”, a potom i na humanitarnom koncertu „Blatničke note dobrote 2022“ pjesma je oduševila i ozarila broćansku publiku.

Kako doznajemo od predsjednika i dopredsjednice HKUD-a ”Sv. Marko Vionica” Damira Mandarića i Marije Primorac, video spotovi za ove dvije pjesme su u pripremi.

Za obje pjesme “Hercegovac i Brotnjak” i “Humska zemlja”, tekst i glazbu je napisao naš Brotnjak, Jozo Jokan Turudić. Aranžman potpisuje Josip Joco Vukoja, producent je Dragan Ivanković. Pjesme izvode članovi HKUD-a Sv. Marko Vionica.

Podijeli objavu