Naslovnica GOSPODARSTVO Glavni ured Gospodarske komore Države Izrael u BiH otvoren u Mostaru

  Glavni ured Gospodarske komore Države Izrael u BiH otvoren u Mostaru

  Podijeli objavu

  Glavni ured Gospodarske komore Države Izrael u Bosni i Hercegovini otvoren je danas, u četvrtak 1. rujna, u gradu Mostaru.

  Gospodarska komora Države Izrael u Bosni i Hercegovini je neovisna neprofitna organizacija čiji je glavni cilj pružanje potpore poduzećima u BiH i Izraelu, promicanje gospodarske suradnje i olakšavanje bilateralnih ulaganja između zemalja.

  Ciljevi Komore bit će postignuti uz zalaganje njenog menadžmenta, pravnog tima, koji raspolažu opsežnim znanjem, iskustvima i umrežavanjem oba tržišta.

  Komora će pomoći svim vrstama poduzeća u prepoznavanju poslovnih prilika koje im najviše odgovaraju, pomoći će u uspostavljanju sinergijskih veza i poslovnih partnerstava, savjetovat će ih u vezi s odgovarajućim strategijama poslovnog pozicioniranja u obje zemlje i pomoći će ukloniti barijere što je više moguće i minimizirati rizike umanjivanjem neizvjesnosti, rješavanjem pravnih i proceduralnih pitanja, kulturološke razlika i još mnogo toga. Dodatne podružnice Gospodarske komore Države Izrael u Bosni i Hercegovini trebale bi biti otvorene u Sarajevu i Banjoj Luci.

  Njegova ekselencija Noah Gal Gendler, veleposlanik Države Izrael u Bosni i Hercegovini:

  “Osnivanje Gospodarske komore Izrael-Bosna i Hercegovina na Zapadnom Balkanu je prijelomni događaj, koji će u svojoj prvoj fazi povećati izloženost ove regije izraelskim poduzetnicima, a kasnije će stvoriti značajna poslovna partnerstva između stranaka.

  Čestitke imenovanom predsjedniku Gospodarske komore Izrael-Bosna i Hercegovina, g. Amiru Kabiriju, na ovoj važnoj inicijativi, posebno u danima kada se međunarodna trgovina suočava s velikim izazovima.”

  Gospodin Amir Gross Kabiri, predsjednik Gospodarske komore Države Izrael u Bosni i Hercegovini:

  “Gospodarska komora Države Izrael u Bosni i Hercegovini služit će kao most između ekonomija dva naroda. Naš cilj je stvoriti snažne temelje za izraelska ulaganja u područja obnovljive energije, poljoprivrednih tehnologija, proizvodnje i visoke tehnologije.

  Inovativnost, kreativnost i odlučnost pozicionirali su Izrael na čelo vodeće globalne ekonomije i nacije u razvoju, unatoč suočavanju s brojnim izazovima. Ove vrijednosti i osobine nalaze se i u BiH, a jedan od ciljeva Komore je da ih uzdigne i promovira, čime ćemo uspostaviti čvrste temelje za buduću suradnju temeljenu na razmjeni znanja, trgovini, investicijama i zajedničkim vrijednostima“.

  Vecernji.ba

  Podijeli objavu