Naslovnica POLITIKA Vodstvo HKUD-a sv. Marko Vionica na prijemu u Vladi HNŽ

Vodstvo HKUD-a sv. Marko Vionica na prijemu u Vladi HNŽ

Podijeli objavu

Kao jedan od najistaknutijih dugogodišnjih pokrovitelja jedne od najznačajnijih međunarodnih festivalskih smotri folklora na našem prostoru, ”Međunarodnih večeri folklora na Vionici”, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg ugostio je danas Damira Mandarića i Mariju Primorac, predsjednika i dopredsjednicu HKUD ”Sv. Marko – Vionica” iz Čitluka.

Razgovarali su o aktivnostima Društva, s naglaskom na brojna putovanja članova i predstavnika društva, kao i nastupe i gostovanja širom regije, u sklopu kojih promoviraju tradicijsko naslijeđe i bogatu hercegovačku baštinu izvan naših granica. Kako bi ovo društvo imalo autentično kulturno stvaralaštvo koje prikazuje našu tradiciju i običaje, predsjednik Mandarić je istaknuo da se bavi istraživanjem, prikupljanjem, umjetničkom obradom i scenskim prikazivanjem hrvatske glazbene i plesne tradicije našega kraja.

”HKUD ‘Sv. Marko – Vionica’ bilježi na desetke uspješnih nastupa na domaćim i svjetskim pozornicama i, što je najbitnije, ima široku publiku koja prepoznaje kvalitetu našega rada i pomno nas prati, dajući nam potporu i poticaj za još plodonosniji rad” kazao je predsjednik Mandarić, zahvalivši predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ-a na ukupnoj potpori koju im godinama pružaju.

Pozdravivši djelovanje ovoga društva, poglavito njihovog međunarodno prepoznatog festivala, predsjednik Herceg je istaknuo kako je doprinos HKUD-a ”Sv. Marko – Vionica” u promoviranju naših kulturnih, tradicijskih i uopće turističkih potencijala od velikoga značaja kako za Brotnjo tako i za cijelu županiju te da će Vlada, sukladno mogućnostima, nastaviti podupirati njihov rad, jednako kao i zalaganje svih koji skrbe o našoj vrijednoj kulturnoj baštini.

Vlada HNž

Podijeli objavu