Naslovnica GOSPODARSTVO BLAŽ – Promicanje Hercegovine kao vinske regije, somelierstvo i radionice blatine i...

  BLAŽ – Promicanje Hercegovine kao vinske regije, somelierstvo i radionice blatine i žilavke

  Podijeli objavu

  Promovirajući kulturu pijenja vina kroz promicanje znanja o vinu Blaž Enology educirao je proteklih godina oko 300 someliera 1. stupnja, a i ove godine Udruga Blaž Enology u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru u Wine Hotelu Cesarica u Međugorju organizirala je tečaj prvog stupnja somelierstva s Draženom Šunjićem WSET na kojem je sudjelovalo pedesetak polaznika.

  Uz tečaj somelierstva u sklopu ovogodišnje manifestacije BLAŽ održat će se i radionica o blatini i žilavki sa Sinišom Lasanom u Smokva Wine Clubu u Ljubuškom.

  Kulminacija je Blaž 2022 enološki performans koji će se 6. put održati u Sportskom centru Međugorja 8. rujna 2022. godine u 18 sati. Na ovom performansu tridesetak vinarija će autohtonim hercegovačkim vinima blatinom i žilavkom brojnim posjetiteljima Hercegovinu predstaviti kao vinsku regiju.

  Uz kušanje najboljih vrhunskih hercegovačkih vina, gosti će uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi te zabavnom programu za koji su zaduženi klapa Sebenico i Marko Pecotić Peco.

  Pokrovitelji ove večeri su: Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Vanjsko trgovinska komora BiH, Porsche i USAID, sponzori su: Eronet, ProCredit Bank i Croatia osiguranje, a ni ovaj put nije izostala podrška Općine Čitluk.

  Podijeli objavu