Naslovnica SPORT Stokilaši iz Čitluka plasirali se u četvrtfinale tradicionalnog turnira u Runovićima

Stokilaši iz Čitluka plasirali se u četvrtfinale tradicionalnog turnira u Runovićima

Podijeli objavu

Nogomet piše fantastične priče, a u Dalmatinskoj zagori su one osebujnije i zabavnije nego igdje drugdje. Ako još niste čuli uz utakmice na dnu presušjelog Modrog jezera u Imotskoj krajini održava se još jedna neobična nogometna manifestacija.

Riječ je o turniru ‘Stokilaša’ kojeg organizira Nogometni klub Mračaj iz Runovića. Turnir je započeo ovog vikenda, a traje do 20. kolovoza i na njemu se natječu čak 33 ekipe.

Riječ je o nesvakidašnjoj manifestaciji koja ulazi u svoju treću godinu, a specifična je po tome da na njoj mogu nastupati samo oni kojima vaga pokazuje više od 100 kilograma. Nagrade su u skladu s reputacijom tako da uz medalje i plakete momčadi i pojedinci ‘zarade’ janjetine, kozletine i svinjetine te desetke litara vina, prenosi RTL.

Treće izdanje jedinstvene manifestacije

Klub čiji su dres tijekom ranih dana svoje karijere nosile veličine poput Zvone Bobana, Ivana Gudelja i Ike Buljana, ugradio je u ovaj natjecateljski turnir i dozu humora tako karakterističnu za krajeve Dalmacije iz kojih se ne vidi more, tako da ne čudi kako je turnir Stokilaša nadišao lokalne okvire te praktički postao međunarodni. Okuplja momčadi iz cijele Dalmacije, ali i Bosne i Hercegovine.

Ove sezone će doživjeti svoje treće izdanje, a stokilaši će igrati pred više publike od mnogih prvoligaških momčadi.


Turnir koji je prešao granicu

Na ovogodišnjem turniru nastupa i momčad iz Čitluka pod nazivom CB Max. Oni su odličnim partijama izborili četvrtfinale ovog turnira.

Oni su u utakmici osmine finala svladali Gavani rezultatom 6:2.

Za simpatičnu ekipu iz Čitluka nastupaju; Ljubomir Markotić, Vladimir Pehar, Marin Barbarić, Tomislav Pervan, Blago Pehar, Darko Stojić, Ferdinando Beljo, Marin Pehar, Marin Galić, Damir Lesko, Pero Vučić.

Podijeli objavu