Naslovnica POLITIKA Sejdo može računati na više od 50 tisuća glasova iz inozemstva

Sejdo može računati na više od 50 tisuća glasova iz inozemstva

Podijeli objavu

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 37. sjednici održanoj 04.08.2022. godine donijelo Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Opće izbore 2022. godine.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine naći ukupno 69.872 birača. Središnje izborno povjerenstvo BiH popia birača upisanih za glasovanje izvan BiH javno objavljuje na svojoj web stranici, vodeći računa o zaštiti osobnih podataka.

Središnje izborno povjerenstvo BiH popis birača za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine objavljuje kako bi birač koji je bez svog znanja, odnosno mimo njegove volje upisan u isti, imao mogućnost podnošenja žalbe.

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo BiH je donijelo i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za 10.749 birača.

Žalbe na navedene odluke, koje se objavljuju danas 04.08.2022. na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, mogu se podnijeti Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH do subote, 06.08.2022. godine do 24:00 sati.
Žalbe se dostavljaju putem faks-a na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese info@izbori.ba ili osobno u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo. U subota, 06.08.2022. godine u vremenu od 08 do 16 sati u sjedištu Središnjeg izbornogpovjerenstva BiH će raditi služba (pisarnica) za prijem eventualnih žalbi.

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasuju izvan BiH, da posjete web stranicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Podijeli objavu