Naslovnica CRKVA FOTO: Otkriven spomenik sedmorici ubijenih fratara iz župe Međugorje

FOTO: Otkriven spomenik sedmorici ubijenih fratara iz župe Međugorje

Podijeli objavu

Uoči blagdana sv. Jakova, zaštitnika župe u Međugorju je pored temelja stare crkve svečano otkriven spomenik sedmorici ubijenih fratara iz župe Međugorje, a to su: fra Jozo Bencun, fra Marko Dragićević, fra Mariofil Sivrić, fra Grgo Vasilj i fra Jenko Vasilj, šesti je fra Križan Galić koji je bio na službi u Međugorju kad je ubijen, a sedmi fra Bernardin Smoljan, koji je ranije bio župnik u Međugorju i sa župljanima je izgradio križ na Križevcu.

Spomenik je djelo akademskog kipara Tonija Kozarića.

Mnoštvo župljana, te hodočasnika koji se ovih dana nalaze u Međugorju, nazočilo je ovom događaju koji je od velikoga značenja, kako za župu Međugorje tako i za njene župljane – prenosi Radiopostaja Mir Međugorje.

Sve okupljene na početku je pozdravio međugorski župnik, fra Marinko Šakota. Potom se obratio fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“.

Svoje dojmove iznio je i mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a na kraju samoga programa, svoje riječi uputio je i fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Podijeli objavu