Naslovnica POLITIKA Emir Suljagić predlaže uvođenje trećeg entiteta!

Emir Suljagić predlaže uvođenje trećeg entiteta!

Podijeli objavu

Emir Suljagić, bošnjački radikal i ravnatelj Memorijalnog centra Srebrenica založio se na Twitteru za formiranje trećeg entiteta u BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Mnogi ne razumiju jednu bazičnu stvar: bolje i treći entitet – kao u ožujku 1994. i svakom svoja uprava, svoj proračun i svoja vojska – nego ovakav Izborni zakon. Pa da se ‘ćeramo’. Ovo je, naime, kolonizacija. Vječno ropstvo kriminalnom kartelu, napisao je Suljagić na Twitteru koji je i bivši zamjenik ministra obrane BiH kao dužnosnik Komšićevog DF-a.

Na ovu opasku radikala Suljagića ironično su na Twitteru reagirali s profila Hrvati Bosne i Hercegovine koji su podsjetili na njegov govor od prije sedam godina kada je bio odjenut u jaknu s obilježjima Komšićevog DF-a, pretpostavljamo na nekom stranačkom skupu.

-Ovako je o trećem entitetu govorio Emir Suljagić prije 7 godina, a eto samo nek se zna sad mu je i to uredu, piše na profilu Hrvati Bosne i Hercegovine.

“Znate koga još nema u ovoj stranci, nema ljudi koji su izišli pred narod i rekli da je druga izborna jedinica u Federaciji BiH odnosno ‘treći entitet’ uredu ako je na jedan dan u četiri godine,. Nije u redu ni na jedan dan. Eto, samo da se zna”, kazao je Suljagić popraćen gromoglasnim pljeskom okupljenih komšićevaca.

HMS.ba

Podijeli objavu