Naslovnica POLITIKA Sejdo pozvao na pobunu protiv Schmidta!

Sejdo pozvao na pobunu protiv Schmidta!

Podijeli objavu

Iz stranke uzurpatora i neliječenog alkoholičara Sejde Komšića poznatijoj kao DF su poručili kako visoki predstavnik Christian Schmidt izbornim inžinjeringom isporučuje Federaciju Bosne i Hercegovine HDZ-u i SNSD-u.

Sad kad ste pročitali ovu rečenicu iznad pokušajte se prisjetiti kojim je inženjeringom Sejdo tri puta zasjedo u Predsjedništvo BiH!

Njegova tzv. stranka je među onima koje se protive modelu Izbornog zakona, za koji su naveli kako ga Schmidt namjerava nametnuti. Tvrde kako će se tim modelom osnažiti diskriminacija konstitutivnih naroda pri izboru izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH.

“Uvođenje praga od tri posto za izbor izaslanika u Dom naroda bi značilo da nijedan Hrvat ne može biti izabran u Dom naroda ako dolazi iz Unsko-sanske i Bosansko-podrinjske županije. Niti jedan Srbin koji dolazi iz Tuzlanske županije, Zeničko-dobojske županije, Županije Središnja Bosna, Hercegovačko-neretvanske županije, kao i Županije Zapadnohercegovačke također ne može biti izabran u Dom naroda, kao ni Bošnjak iz Županije Zapadnohercegovačke. Sama po sebi ova odredba je diskriminirajuća po pripadnike tih naroda koji žive u spomenutim županijaa”, kažu iz DF-a.

Ukoliko se uvede prag od 3 posto, Goražde neće imenovati nijednog izaslanik u Dom naroda FBiH

Prema njihovim navodima, odredba da za izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH više nije potrebno šest nego osam izaslanika u svakom klubu u kombinaciji s izbornim pragom od tri posto znači da će predsjednik FBiH uvijek biti iz HDZ-a, a potpredsjednik iz SNSD-a te da će te dvije stranke obvezno biti u svakom sazivu Vlade FBiH.

“Što znači da je gospodin Schmidt ovim isporučio i Vladu FBiH onima koji su u svakom međunarodnom izvješću označeni kao glavni kočničari svakog napretka Bosne i Hercegovine. Definiranje da dvije trećine svakog kluba u FBiH mogu svako pitanje proglasiti vitalnim nacionalnim interesom u kombinaciji s prethodnim odredbama znače potpuni kolaps FBiH. To također znači da Schmidt, pored toga što je već Dayonskim sporazumom državna razina vlasti isporučena HDZ-u i SNSD-u, sada izbornim inžinjeringom isporučuje i FBiH istim strankama i politikama i daje im apsolutnu vlast i u FBiH”, kažu iz uzurpatorove stranke.

Iz DF-a su uputili prijetnju visokom predstavniku Christianu Schmidtu kako će se tome suprotstaviti te da će pozvati građane da im se pridruže u borbi demokratskim sredstvima protiv toga.

Podijeli objavu