Naslovnica POLITIKA Izaslanstvo iz Čitluka na prijemu povodom Dana Grada Stoca

Izaslanstvo iz Čitluka na prijemu povodom Dana Grada Stoca

Podijeli objavu

Sinoć je kod nekropole na Radimlji gradonačelnik Stjepan Bošković upriličio prijem povodom Dana Grada Stoca. Događaju je nazočilo i izaslanstvo općine Čitluk koje su predvodili načelnik Marin Radišić i Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk.

Pozivu gradonačelnika Stoca odazvali su se brojni gosti iz društvenog i političkog života Hrvata u BiH i Republike Hrvatske, a među kojima su bili Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH, dr. Vlatka Martinović, direktorica Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, Stjepan Krasić, ministar prometa i veza u Vladi HNŽ, Andrea Pehar, zastupnica u Skupštini HNŽ…

Nazočnima u ime svih načelnika i gradonačelnika obratio načelnik Radišić te je svim Stočankama i Stočanima čestitao Dan grada i patron župe Stolac sv. Iliju. Čestitao je Stocu na proglašenju statusa Grada, koji ima bogatu povijest.

„Iz izvješća gradonačelnika vidi se da se dosta radi na projektima, na poboljšanju infrastrukture, lijepo je čuti da u Gospodarskoj zoni Hodovo nema više slobodnih parcela, da je Prostorni plan tri puta mIjenjao u zadnje vrijeme zbog potrebe novih investitora. Radi se na stvaranju još boljih uvjeta za življenje tako da grad Stolac sigurno ima sigurno ima lijepu budućnost.“ – poručio je Radišić te je na tome čestitao gradonačelniku Boškoviću i njegovim suradnicima.

„Ni jednoj lokalnoj samoupravi nije lako ostvarivati projekte bez potpore viših razina vlasti, a iz izvješća gradonačelnika se može vidjeti da je Stolac odlično organiziran i da ostvaruje zacrtane ciljeve uz želju da se tako nastavi i u budućem razdoblju. Stolac može biti primjer zajedništva i organiziranosti i vjerujem da će tako biti u svim područjima gdje živi naš narod, da se vlast ni na jednoj razini neće moći formirati bez legitimnih predstavnika našeg naroda.“ – naglasio je načelnik Radišić.

Inače, prema novom Statutu, Dan Grada Stoca obilježavat će se 19. srpnja, a ne kao do sada 20. srpnja.

Brotnjo.info

Podijeli objavu