Naslovnica DRUŠTVO Djeca bez roditelja iz Rumunjske na besplatnom hodočašću u Međugorju

Djeca bez roditelja iz Rumunjske na besplatnom hodočašću u Međugorju

Podijeli objavu

Međugorju se održava projekt “Dati nadu”, kojega je osnovao Luchian Omania iz Rumunjske zajedno sa svojim prijateljima iz Rumunjske i Međugorja, kojim se već šesti put osigurava novac za put i smještaj kako bi djeca iz Rumunjske koja su bez roditelja mogla besplatno doći u ovo mjesto molitve i mira.

U grupi se nalazi 11 pratitelja i 41 dijete, a kako nam je Luchian rekao to 41 dijete simbolizira 41 godinu Marijine prisutnosti u Međugorju, te nam je kroz šalu kazao da ako nastave svake godine povećavati broj sudionika za jednu osobu, za nekoliko godina morat će povesti i dva autobusa djece.

Djeca koja su došla u Međugorje dolaze iz pet gradova, odnosno pet domova za nezbrinutu djecu s različitih strana Rumunjske, iz svakoga doma je na put u Međugorje krenulo sedmero ili osmero djece, a s njima je i svećenik kao duhovna pratnja. Tijekom hodočašća djeca sudjeluju na večernjem molitvenom programu na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova, molit će na Brdu ukazanja i na Križevcu, susresti se s Bogom u sakramentu ispovijedi, a u nedjelju će imati i duhovnu obnovu u Franjevačkom samostanu Uznesenja Marijina na otoku Badija kod Korčule.

„Hotel Quercus“, „Hotel Marconi“, Hotel Leone“, „Hotel Grace“, „Hotel Pelegrino“ i „Hotel Villa Regina“, “Hotel Palace” ove godine prepremaju besplatnu hranu za sudionike hodočašća, zatim „Sport Centar Međugorje“ omogućio je djeci zadnjega dana u Međugorju besplatno korištenje bazena, a za smještaj pobrinula se obitelj Vasilj – Kekušić. Kako nam je kazao Luchian, organizatori zahvaljuju od srca svim dobrim ljudima iz Međugorja i Rumunjske koji su pomogli da se ovaj projekt održi sve ove godine, a na poseban način zahvala ide međugorskom župniku fra Marinku Šakoti koji im je potpora svih ovih godina.

Luchian je još kazao da ovaj projekt puno znači svakome djetetu, te da se već sada vide plodovi. U ovog grupi je nekoliko djece koja su bila i na prvom ili drugom hodočašću te sada nakon nekoliko godina opet su došli u Međugorje i kažu kako im je život promijenjen te da su lakše prihvatili križ koji imaju.

Tekst i foto: Mateo Ivanković / Radiopostaja Mir Međugorje

Podijeli objavu