Naslovnica CRKVA 41 GODINA MILOSTI Međugorje danas proslavlja obljetnicu Gospinih ukaznja

41 GODINA MILOSTI Međugorje danas proslavlja obljetnicu Gospinih ukaznja

Podijeli objavu

Međugorje danas 25. lipnja proslavlja 41. obljetnicu Gospinih ukazanja.

Svete mise služe se jutros od 6 sati, a središnje večernje misno slavlje od 19 sati predvodit će novoizabrani provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš .

Danas od 16:30 sati kreće procesija s Podbrda do crkve sv. Jakova u Međugorju.

Krunica na vanjskom oltaru počinje u 18 sati.

Tisuće hodočasnika sa svih strana svijeta, iz više desetaka zemalja, ovih dana slilo se u Međugorje gdje s krunicom u ruci Gospi donose svoje jade i želje, baš onako kako to čine posljednja četiri desetljeća.

Mnogi od njih iz susjednih mjesta i općina pješice su prešli desetke kilometara kako bi došli danas u Međugorje.

Na uočnicu 41. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju misno slavlje je predvodio fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu.

Te sada davne 1981. godine, šestero djece Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Marija Pavlović i Jakov Čolo, na Podbrdu, vidjelo je Gospu.

Međugorje je u ovih 41 godinu iz svijeta privuklo na desetke milijuna hodočasnika koji su tu tražili mir u srcu. I zbog toga se za Međugorje s pravom kaže kako je svijet u malome. Što i nije čudno jer ova župa u 41 godinu prenosi glas i poruke Kraljice Mira.

Međugorska župa utemeljena je 1892. i stavljena je pod zaštitu sv. Jakova, zaštitnika hodočasnika. Sastavnice svetišta su Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja, brdo Križevac i crkva sv. Jakova. Ta mjesta posjećuju mnogobrojni hodočasnici kako bi na njima našli mir kroz molitvu.

Brotnjo.info

Podijeli objavu