Naslovnica DRUŠTVO FOTO/VIDEO: U Podboru svečano blagoslovljen Gospin kip

FOTO/VIDEO: U Podboru svečano blagoslovljen Gospin kip

Podijeli objavu

Napokon se ostvario zavit našeg Dinka Juričića iz Čitluka, idejnog začetnika cijele ideje. Njegovoj sreći i radosti nema kraja; a ni suze radosnice nisu izostale u njegovim očima. Dinko veli: „MA ko da si u Međugorju! Gledaš Gospu i samo tražiš međugorsku crkvu; kad ono tamo u daljini kao da iz vode izranja ramska ljepotica; crkva i samostan na Šćitu.“

Na svim prisutnim se vidjela radost, zadovoljstvo, zahvalnost, ali i vapaj i molitva za bolje sutra, za mir, za blagoslov nad Ramom.

Organizatori su zahvalni najprije Bogu i Gospi na ostvarenju ovog projekta. Ramljaci-suorganizatori veliku zahvalu iskazuju Dinku i njegovoj obitelji koja ga je pratila svojim strpljenjem i podrškom. Zahvala velika ide i prijateljima iz Hercegovine, svima koji su na svoj način pomogli ostvarenju ovog lijepog projekta.

Treba istaknuti i ekipu iz Rame, iz Podbora koji su pod vodstvom Ivana Bilića-Šibija bili glavni nositelji svih radova, a neizostavna je i obitelj prvih ramskih hodočasnika u Međugorje, obitelj pok. Mile Ćališ-Penave koja je darovala zemljište za Gospin trg.

Velik je ovo dan za sve ramske hodočasnike, a posebno one koji su čak i bosi hodočastili u Međugorje.

Organizatori ističu da još ljudi žele sudjelovati i pripomoći dovršetku radova oko uređenja Trga. Ostalo je još popločati staze, a cijena radova je poprilično velika. Izvedba radova je malo kasnila zbog dobivanja potrebne dokumentacije, kiše te nekih drugih razloga.

Zahvalni smo Bogu što ovaj događaj možemo podijeliti i na ovaj način sa svim iseljenim Ramljacima! Majka stoji raširenih ruku, šalje blagoslov i čeka povratak svoje djece Miru, pravim vrijednostima i svom rodnom kraju!

Fotografije pogledajte na OVOM LINKU

Rama-Prozor.info

Podijeli objavu