Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Asfaltirana i posljednja dionica: Poznato kad će biti otvorena nova cesta Stolac...

  Asfaltirana i posljednja dionica: Poznato kad će biti otvorena nova cesta Stolac – Neum

  Podijeli objavu

  Asfaltirana je i posljednja dionica ceste Stolac – Neum, od Stolova do Cerovice, u dužini od 5 kilometara. U to se uvjerila ekipa Hrvatskog Medijskog Servisa. Na ovoj dionici već su postavljeni i branici, te prometni znakovi, ostalo je još da se urade trake rubovima i sredinom kolnika.

  Sve ovo je potvrdio i direktor Cesta F BiH Ljubo Pravdić, koji nam je otkrio i kada će cesta Stolac- Neum biti puštena u promet.

  – Pa to bi se trebalo dogoditi u posljednjem tjednu ovog mjeseca. Točan datum još ne znam, jer treba uskladiti termine uzvanika ne svečanom otvaranju, rekao je Pravdić Hrvatskom Medijskom Servisu.

  Podsjetimo izgradnja ceste Stolac-Neum dužine 36, 5 kilometara počela je u proljeće 2018., uz kreditnu potporu Europske banke za obnovu i razvoj, Europske investicijske banke i Svjetske banke. Njezina izgradnja koštat će blizu 90 milijuna maraka. Završetkom izgradnje ove ceste konačno će jedini naš grad na moru Neum biti povezan kvalitetnom prometnicom s ostatkom Hercegovine i Bosne i Hercegovine, što će uvelike olakšati život stanovnicima neumske općine, ali i dodatno pospješiti razvoj turizma u Neumu, ali i neumskom zaleđu.

  HMS.ba

  Podijeli objavu