Naslovnica CRKVA Danas počinje Devetnica Kraljici Mira

Danas počinje Devetnica Kraljici Mira

Podijeli objavu

U srijedu, 15. lipnja započinje Devetnica Kraljici Mira. Svaki dan u 16 sati kroz ovih devet dana molit će se krunica na Brdu ukazanja.

Uz devetnicu na Brdu ukazanja, i ove godine župljani Međugorja predmole krunicu prije večernje sv. Mise na vanjskom oltaru župne crkve sv. Jakova.

Krunicu će predmoliti: 16. 6. četvrtak – Miletina; 17. 6. petak – Vionica; 18. 6. subota – Šurmanci; 19. 6. nedjelja – Bijakovići; 20. 6. ponedjeljak – Međugorje; 21. 6. utorak – Majčino selo; 22. 6. srijeda – Treći red; 23. 6. četvrtak – Frama i 24. 6. petak – Marijine ruke.

Gostujući u programu Radiopostaje Mir Međugorje, međugorski župnik fra Marinko Šakota najavio je program proslave 41. obljetnice ukazanja Kraljice Mira.

“Na samu uočnicu imamo jutarnju Hodnju mira. U 6 sati ujutro polazi s Humca, moli se za mir. To je počelo prije točno 30 godina, dakle 1992. godine. Molimo za mir koji je tako potreban svijetu, Ukrajini i u srcima svih ljudi. Raspored svetih misa na uočnicu je 8, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i traje cijelu noć do 6 sati ujutro. Na samu godišnjicu svete mise su u 6, 7, 8, 9, 11 i svečana sveta misa 41. obljetnice ukazanja je u 19 sati”, kazao je fra Marinko najavivši i kako će misno slavlje na uočnicu predslaviti fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu, a na samu godišnjicu novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

”I ove godine s Brda ukazanja, gdje je sve započelo prije 41 godinu, kraj Gospina kipa, od 16 i 30, molit ćemo onu molitvu koju su djeca vidioci molili s Gospom, Vjerovanje, sedam Očenaša, Zdravo Marijo i Slava Ocu, i u procesiji i molitvi krunice krenuti prema župnoj crkvi sv. Jakova, gdje ćemo svi zajedno proslaviti 41. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira”, kazao je fra Marinko Šakota.

Radiopostaja Mir Međugorje

Podijeli objavu