Naslovnica CRKVA Pružite mir: Ukinute epidemiološke mjere na euharistijskim slavljima u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj...

Pružite mir: Ukinute epidemiološke mjere na euharistijskim slavljima u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji

Podijeli objavu

Biskup Petar Palić uputio je svim župama u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji dopis u kojemu je navedeno kako se ukidaju ograničenja vezana za pružanje mira i druga, a koja su donosena zbog COVID-19.

Biskupov dopis objavljujemo u cijelosti:

Poštovana braćo svećenici i redovnici!

S obzirom da su u nekim županijama i entitetima ukinuta sva ograničenja i epidemiološke mjere donesene u epidemiji COVID-19 te nakon što je Vijeće ministara BiH krajem svibnja, na osnovi podataka mjerodavnih zdravstvenih institucija o povoljnoj epidemiološkoj situaciji u BiH, izmijenilo i ukinulo određene restriktivne mjere, ovime se ukidaju ograničenja (pružanje mira i dr.) koja su donesena s obzirom na euharistijska i druga liturgijska slavlja na području Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Pozivam sve na odgovorno ponašanje i na poštivanje higijenskih mjera, koje je ionako poželjno i razumno poštivati u svako vrijeme.

Želim Vam Božji blagoslov u Vašem radu i srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam!

† Petar Palić, biskup

Crkva na kamenu

Podijeli objavu