Naslovnica GOSPODARSTVO Vinska cesta Hercegovine (VCH) na međunarodnim tržištima

  Vinska cesta Hercegovine (VCH) na međunarodnim tržištima

  Podijeli objavu

  Danas je u Etno selu Herceg u Međugorju, potpisan Zajednički plan provedbe procesa promoviranja Vinske ceste Hercegovine (VCH) na međunarodnim tržištima kojim su Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i USAID Turizam projekt definirali svoju suradnju.

  Obvezali su se da će zajedničkim radom na strateškoj i operativnoj razini nastojati proširiti utjecaj i povećati efikasnost turističkih aktivnosti, a sve u cilju obnove dolazaka stranih turista u Bosnu i Hercegovinu, produžavanja njihovog boravka, a samim time i potrošnje.

  Potpisivanje sporazuma upriličeno je nakon prezentacije nacrta poslovnog plana i planiranih aktivnosti na razvoju Vinske ceste u tekućoj ali i sljedećim godinama, a koju su organizirali VTK BiH i USAID Turizam.

  Sudionici su imali priliku upoznati se sa, ali i raspravljati o predstavljenim budućim koracima s ciljem upisivanja VCH kao Iter Vitis kulturne rute Vijeća Europe u sljedećih nekoliko tjedana. Predstavnici Komore i USAID Turizam projekta iskoristili su priliku zahvaliti se svim vinarijama i gospodarstvenicima koji se nalaze na Vinskoj cesti na, do sada uloženom vremenu u razvoju vizije, te pristupu i definiranju budućih koraka koji će omogućiti međunarodnu promociju VCH.

  Bila je ovo prilika da prisutni razmjene znanje i iskustvo kao i i da saznaju više o biznis planu VCH, podršci općinske razine vlasti, planiranim događajima, te brendiranju i marketingu.

  Kako je zaključeno, zajedničkim radom Komore i USAID Turizam projekta osigurat će se podrška, te će se pomoći u razvoju i promociji Vinske ceste Hercegovine kao destinacije vinskog turizma, kao i proizvoda duž ove ceste kako bi se pomoću diverzifikacije proizvoda i tržišta i uz brend koji je privlačan za posjetitelje, napravili privlačniji proizvodi i iskustva, a samim tim se povećale i poslovne mogućnosti – priopćeno je.

  Podijeli objavu