Naslovnica GOSPODARSTVO Cijene u hotelima i restoranima u Neumu unatoč poskupljenju i dalje pristupačnije...

  Cijene u hotelima i restoranima u Neumu unatoč poskupljenju i dalje pristupačnije u odnosu na ostalu jadransku obalu

  Podijeli objavu
  Foto: Neum.ba

  Hoteli u Neumu skuplji su za 15, a restorani za 20 posto u odnosu na prošlu godinu, potvrdio je za N1 Branimir Butigan, predsjednik Udruge hotelijera Neum.

  “Što se tiče restorana poskupjeli su 20 posto, jer su poskupjele i namirnice za restorane. To je trend koji nas prati. Gdje god se okrenete, sve je poskupjelo i nije moglo zaobići ni nas, ni naše usluge. Ali mislim da će to opet biti puno pristupačnije u odnosu na ostalu jadransku obalu“, rekao je Butigan.

  Za sada je gostima prihvatljivo, kaže nam on, nije im skupo. To vide, dodaje, jer dobivaju veliki broj rezervacija za samo ljeto i postsezonu.

  “Mislim da nema nekih negativnih komentara. Ljudima je shvatljivo. Prihvaćaju ponude i prave rezervacije. Dosta vremena unaprijed se prave rezervacije, plaća predujam, dok je u zadnje vrijeme bilo 7 do 10 dana prije dolaska”, istaknuo je predsjednik Udruge hotelijera Neum, dodajući da je deveti ali i deseti mjesec već popunjen.

  Trenutno je u Neumu kombinacija stranih i domaćih gostiju. Najbrojniji su oni iz Francuske, Poljske, Njemačke i Nizozemske.

  Ove godine Neum, osim lijepih plaža i sunca, kaže Butigan, nudi i manifestaciju “Neumsko ljeto”.

  Tu je i pcesta Neum-Stolac koji će pridonijeti da dođe više gostiju.

  Podijeli objavu