Naslovnica POLITIKA Čović u službenom posjetu Izraelu, susreo se s Benjaminom Netanyahuom

Čović u službenom posjetu Izraelu, susreo se s Benjaminom Netanyahuom

Podijeli objavu

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović posjetio je Yad Vashem, svjetski memorijalni centar Holokausta, tijekom službenog posjeta Državi Izrael.

Tijekom posjeta, dr. Čović je sudjelovao u ceremoniji sjećanja i položio vijence u spomen na šest milijuna Židova ubijenih u holokaustu. Odajući najdublje poštovanje, dr. Čović je potvrdio da će u svojstvu predsjedatelja Doma naroda raditi na donošenju neobavezujuće radne definicije antisemitizma u Bosni i Hercegovini.

Izjavio je kako se svjetski čelnici moraju okupiti i zavjetovati se da više nikada neće dopustiti da se užasi holokausta, kao jedne od najmračnijih stranica u povijesti čovječanstva, ponove. Nakon svečanog obraćanja, dr. Čović je položio vijence u Domu sjećanja.

Predsjedatelj Doma naroda dr. Dragan Čović također se sastao i sa Benjaminom Netanyahuom. Tijekom sastanka, dužnosnici su govorili o domovinskoj sigurnosti, bilateralnim odnosima, gospodarskim ulaganjima, te cjelokupnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Različite mogućnosti za unapređenje odnosa između Bosne i Hercegovine i Izraela treba iskoristiti maksimalno, istaknuli su dužnosnici.

Dr. Čović je također izvijestio Netanyahua o svojim nadolazećim nastojanjima da donese pravno neobvezujuću definiciju antisemitizma, kako bi se Bosna i Hercegovina pridružila drugim zemljama širom svijeta koje rade na suzbijanju zla antisemitizma.” – priopćenje iz Ureda predsjedatelja Doma naroda dr. Dragana Čovića.

Podijeli objavu